You are currently viewing One happy island

One happy island

Trots att vi har haft en underbar sommar med sol och värme behövs det inte mycket innan man börjar drömma om vita stränder och turkost hav. Det räcker med att bli dyngsur från parkeringen in till jobbet en gång. Vårt favoritresmål är Karibien. Visst tar det några timmar att flyga dit men väl på plats har man hamnat i en liten bit av paradiset. Det finns ett antal öar att välja mellan och vi har besökt Bahamas och Barbados men den stora favoriten är Aruba. Aruba är del av ABC-öarna, de andra är Bonaire och Curaçao och alla är en del av Nederländerna. Och det har bolaget KLM tagit fasta på och har bra förbindelser dit.

På denna vackra ö finns långa pudervita stränder med turkost varmt hav och passadvindarna svalkar behagligt. Här kan man göra absolut ingenting, svänga sakta fram och tillbaka i en hängmatta mellan två palmer, ända tills en leguan tittar fram under hängmattan och skrämmer slag på den mest härdade. Dessa leguaner finns överallt. På stranden, vid poolen, kring hotellet, vid shoppingmallen och ofta under solstolen. De kan bli ganska stora och trots att de i vilt tillstånd bara lever på frukt och grönt. När man tröttnar på att ligga i solen kan man lätt utforska denna lilla ö på cykel eller med hyrbil. Vackra vyer ut på landsbygden eller ett besök i huvudstaden Oranjenstad. Färgglad med fin shopping av holländska delikatesser, lokaltillverkade aloeprodukter eller kanske en god cigarr. Ett tips är att hålla utkik efter spårvagnsspåren annars kan man göra en liten saltomortal, vilket jag själv passade på att testa.

Man får heller inte glömma det stora utbudet av vattensporter, snorkling eller en segeltur med katamaran. När ska man resa dit? Eftersom öarna ligger utanför orkanbältet finns det ingen regnperiod. Värmen i havet går sällan under 25 grader och i luften är det mer eller mindre konstant 28 grader. Behagligt med andra ord. Det finns gott om hotell utmed stränderna, de kostar naturligtvis mer än om man väljer boende en bit ifrån havet. Vi bodde på Hilton Aruba Caribbean med fantastiskt läge utmed Palm Beach. På promenadavstånd finns flera mycket trevliga restauranger och även en liten shoppingmall. Försöker du liksom jag att bemästra golf så finns det tre banor på ön, en med 18 hål och två med 9 hål. Kanske ni ska fira något eller helt enkelt unna er någon alldeles underbart, då är Aruba ett riktigt bra val! n

Camilla tipsar:

ARUBA: www.aruba.com/se

Tidigare publicerat i Affärsstaden 08 – 2018

[one_half last=”no”]

Camilla Lejon
vd Linköping City Airport

[/one_half]
[one_half last=”yes”]
Camilla Lejon
[/one_half]

Tillbaka till krönikor