You are currently viewing Landshövdingen träffar Ydre Näringsliv
Landshövding Carl Fredrik Graf är redo för näringslivsresa till Ydre. Foto: Länsstyrelsen Östergötland.

Landshövdingen träffar Ydre Näringsliv

Fredagen den första september gör Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf en näringslivsresa till Ydre, inbjuden av Ydre Näringsliv och Kinda-Ydre Sparbank. Syftet är att lyfta fram företagandet i Ydre och diskutera lokala näringslivsfrågor.

 

Carl Fredrik Graf är Östergötlands landshövding sedan 2018 och som sig bör hör det till uppdraget att besöka och bekanta sig med det lokala näringslivet. Ett besök hos Ydre Näringsliv har varit planerat och på väg att genomföras tidigare, men fick skjutas framåt i tiden på grund av pandemin. Nu ska det äntligen genomföras.

 

– Det är första gången som vi i föreningen Ydre Näringsliv får besök av den nuvarande landshövdingen. Bra att Östgötahövdingen beger sig utanför storstäderna Linköping och Norrköping, så att vi kan lyfta fram de verksamheter vi har i lilla Ydre. På programmet står bland annat en diskussion med lokala näringslivsfrågor i fokus. Det känns riktigt bra och kommer att bli intressant. Vi kommer också att framhålla betydelsen av vår förening med tanke på utbildningar och nätverkande, säger Tomas Johansson, mångårig ordförande för Ydre Näringsliv.

Även kommunledningen i Ydre kommer att delta under landshövdingens halvdagsvisit, med start för lunch och näringslivsdiskussion på Ydregården, vidare för studiebesök hos Asby Lanthandel och slutligen till Kinda-Ydre Sparbanks kontor i Österbymo.

 

– Det är jätteviktigt för Ydre att den nuvarande landshövdingen kommer hit. Vi ser det som en del i att visa upp Ydre och skapa förutsättningar för den lilla kommunen att delta i ett större sammanhang. Ambitionen är helt enkelt att stärka samarbetet på regional nivå, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank och även styrelseledamot i Ydre Näringsliv. 

 

För ytterligare information, kontakta:

Tomas Johansson, ordförande Ydre Näringsliv

 Mobil: 070-550 42 23

  Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank

  Mobil: 070-699 56 00