You are currently viewing Vilka det är som tar sms lån

Vilka det är som tar sms lån

I många år har man hört om den ungdomar som tar sms lån utan att tänka på konsekvenserna. Detta ödesbyggande rykte har hårda konsekvenser. När det är lika många vuxna som tar samma lån.

 

Ungdomar har det svårt nog i dagens högteknologiska samhälle än att bli syndabocken för ekonomisk oansvarshet. Många har fördomar om ungdomar: att dem är lata, inte kan ta sig ann riktigt ansvar, och är slösaktiga.

Men dagens ungdomar kanske är mer ansvarstagna är vad många tror, än vad måna vuxna själva är. Dagens ungdomar är inte dem enda som tar sms lån. Det finns många skäl till att behöva ta lån och många av dem skälen är problem som bara vuxna har.

Bilen går oväntat sönder och det måste åtgärdas på direkten. När bilbatteriet överhettas och inte längre är funktionellt eller när kamremmen gått sönder då blir det inte billigt. Om man inte är en bilexpert kan allt detta och mer kan hända utan varning, då blir sms lån utan uc plötsligt väldigt bra att ha.

Inte bara ungdomar

Det är inte bara ungdomar som tar sms lån och det är inte bara till obetydliga ting som den nyaste Iphonen.

I dagens samhälle måste unga växa upp med mycket om de tidigare generationerna aldrig kunde tänka sig att genomlida. Med varje smartphone kommer inte bara ett sätt att kunna kontakta familjen eller nödcentraler ifall något har hänt. Där närmare slutet av den väldigt långa listan om vad en smartphone används för.

Dagens ungdom har en portal till hela världens åsikter i deras hand, dygnet runt. Bilderna som publicerar redigeras hårt och måste bli godkända av alla som syns innan den publiceras. Även när ansiktsformen ändrats, ögonen gjorts större och benen blivit längre, finns det fortfarande tusentals människor som kan kommentera och få dem att känna sig mindre än dem är.

Den vardagen går ungdomar igenom varje dag och ändå håller de huvudet högt och låtsas att det inte stör dem.

Vuxna till äldre

Om man tar bort synden från syndabocken som används genom århundraden, från ungdomarna. Då kan man se att majoriteten av dagens ungdomar är ansvarsfulla. Ibland mer än deras vuxnas motpart.

Många av dagens ungdomars föräldrar eller släktingar kan lätt be dem om ekonomisk hjälp, bara dem tar ett lån i deras namn. Eller så kan de vuxna själva ta ett enkelt sms lån. Men när vuxna tar dessa lån så är inte majoriteten till nödvändigheter. Synden borde läggas rätt om den ska läggas på någon.

Många av sms-lånen som tas ut betalas tillbaka prompt utan att räntan hinner sky dubbla lånet. Detta görs av vuxna och ungdomar och det behöver inte vara så pass stigmatiserat. Alla behöver lite extra hjälp någon dag.