Från vision till patientnyttaClaes-Lundstrom_Foto_Bjorn-Lisinski copy - Ny medicinsk teknologi baserad på AI (Artificiell Intelligens) ger stora möjligheter till en snabbare och mer precis sjukvård. Men hur kan AI gå från vision till verklig patientnytta? Det kommer professor Claes Lundström, från Linköpings universitet, vara med och diskutera om i Almedalen.
Claes Lundström arbetar både som professor på universitetet i Linköping och som forskningschef på Mjärdeviföretaget Sectra. – Bland annat jobbar…

Senaste Nytt

Oskar Forsgren är en av gästerna på Almedalen, och kommer vara deltagare på seminariet ”Visual Agenda 2030 - från ord till handling mot de globala målen”. Foto: Björn Lisinski Spelutveckling och visualisering som gör skillnad - För att nå målen som är satta för Agenda 2030 krävs det förändrade förhållningssätt och beteenden, både på individnivå, men även i samhället i stort. Hur kan man informera, påverka och ändra beteenden? Kan visualiserad data verkligen ge insikt och inspiration? Kan vi genom spelutveckling bidra till ett ändrat beteende? Affärsstadens utsände har träffat Oskar Forsgren som definitivt tror på idéen, och håller på att utveckla en spel-app som ska göra skillnad.
Sara Kremsl, Catarina Thuning och VD Mike Helber. Foto: Björn Lisinski Människan i balans - Det så kallade livspusslet - den planering och det agerande som krävs för att livet faktiskt ska fungera. Det är mycket som ska falla på plats och det är inte bara du och din familj som ingår i det, även arbetskamrater är en stor del av livet. Gränserna mellan arbetsliv och privatliv blir mer och mer otydliga. Du är online mer eller mindre hela dygnet. Man behöver veta vad som verkligen gäller, vad som förväntas av en. Ett sätt att hjälpa sina anställda och kollegor att hitta balansen är att börja arbeta med Balansa - ett forskningsbaserat ledningsverktyg för livskvalitet i arbetslivet. Affärsstaden har träffat teamet bakom Balansa.
Envima förstärker verksamheten med ny styrelseordförande. Anders Johansson, VD och ägare skakar hand på tillsättningen med Johanna Palmér, ny styrelseordförande för Envima. Envima förstärker verksamheten med ny styrelseordförande - Efter 18 år av positiv tillväxt tar Envima nästa steg i sin utveckling genom att tillsätta Johanna Palmér som extern styrelseordförande.
ValjCasino När du jämför innan du väljer - Genom livet finns det konstant olika val du måste göra och innan du gör ett val brukar du jämföra olika alternativ. Om du ska köpa ett hus köper du inte det första bästa huset, du besöker ett par olika hus och jämför vilket som passar dig och din familj bäst. Klart du inte köper första bästa - för något bättre kan finnas runt hörnet. Att jämföra mellan olika val är mänskligt och livet är fullt av stora val.
Vi har vuxit organiskt och har nu en omsättning på ungefär en miljard, berättar Eddy Demir. Foto: Björn Lisinski Eddy kan konsten att bygga drömmar - – Allt man vill göra börjar egentligen med en vision, en dröm, säger Eddy Demir grundare och ägare av ED- Gruppen, koncernen som vuxit från ett renodlat byggbolag till att nu även erbjuda konsulttjänster och fastighets- och projektutveckling.
Från vänster: Jonna Castell, Ung Företagsamhet. Malin Ljung, Linköpings kommun. Karin Nyman, Linköpings kommun. Framtidens entreprenör finns i dagens skola - Vi vill öka företagsamheten och antalet företag i Linköping behöver vi satsa på kommunens unga! Det säger Malin Ljung, näringslivsutvecklare i Linköpings kommun.
Ranko Simic, projektledare för Framtidens Solel i Östra Mellansverige fas 2. Framtidens energikälla - För att nå målet om ett helt förnybart elsystem till år 2040 behöver små och medelstora företagsinvesteringar främjas i de energikällor som för samhället dit. Solel är inte bara ett sätt att minska elkostnader för företag och privatpersoner – den ökade efterfrågan genererar också många nya arbetstillfällen.
Olof Östlund är äventyraren som tog intresset med sin in i jobbet. I lokalen på Tornby finns utrustning för att träna och för 
utbildning i fallskydd och säkerhet. Foto: Mirjam Lindahl. Äventyraren som gärna klättrar på väggarna - – Jag är en sån som tycker om att ha det lite dåligt, Olof Östlund skrattar från sin hängande position i en säkerhetssele strax under taket och förklarar att det är när det tar emot lite, när saker och ting inte rullar på som på räls utan bjuder lite motstånd och man får ta i lite extra – det är då han trivs som bäst.
Jag hade aldrig kunnat fantisera om att vi skulle bli så här stora och heller inte att vi skulle 
kunna växa så pass mycket på företagssidan , berättar VD Tjoffe Sjögren. Foto: Björn Lisinski Med sikte på att bli ett miljardbolag - När Tjoffe Sjögren upptäckte behovet av att starta ett företag inom hemstädning i Norrköping hade han förhoppning om att kunna anställa några medarbetare. Tio år senare är Städarna det tredje största hemserviceföretaget i Sverige med kontor på 23 orter, cirka 500 anställda och en omsättning på runt 200 miljoner kronor. – Vi siktar på att bli ett miljardbolag under 2024, säger den driftige VD:n och koncernchefen
Almedalsflyget_Foto-Peter-Nordlander Tävla om en resa till Almedalen 2019! - Tävla och vinn flygbiljetter till Almedalsveckan. Två personer vinner var sin biljett till tisdagens flyg t.o.r. Svara på frågorna för att ha en chans att vinna en biljett till Almedalsflyget.
Great Safe ska se till att företagen har rätt information, rätt kompetens och en säkrare tillvaro – så att personalen kan komma säkert hem till sina nära och kära efter jobbet, säger Susanne Weleen. Foto: Björn Lisinski Säkerställer rätt kompetens - Utan rätt utbildning för de anställda vad gäller att använda olika sorters maskiner riskerar ett företag att ådra sig dyra sanktionsavgifter eller att personalen råkar ut för en arbetsplatsolycka. Något Great Safe hjälper till att undvika. – Vår vision är att vara det främsta företaget för säkerhetsutbildningar, säger grundaren Susanne Weleen.
Jag brukar bland annat föreläsa på Yrkeshögskolan, där jag gärna pushar fler tjejer att välja byggbranschen, berättar VD Kim Bergehed. Foto: Björn Lisinski Hon leder ledare - Antalet kvinnor på ledande positioner inom byggbranschen är få. Men Kim Bergehed är VD och delägare för PlanProj AB – som fördubblat sina anställda sedan hon tog över. – Att bygga upp ett bolag är som att bygga ett hus. Man ska hitta rätt personer med olika kompetens som trivs ihop och har roligt. Så bygger man en bra grund och går vidare, säger hon.
Och vinnarna är.. Och vinnarna är.. - Affärsstaden visade upp sig på Norrköpings näringslivsdagar förra veckan. Vi träffade nuvarande och blivande kunder, delade ut tidningar och..tävlade. Eller rättare sagt vår besökare fick en chans att vara med och tävla.

Pressreleaser

Ny affärsområdeschef hos Åhlin & Ekeroth - Johan Sedin tar Mark Ny affärsområdeschef hos Åhlin & Ekeroth – Johan Sedin tar Mark - Sedan 1 mars är Johan Sedin ny chef för affärsområde Mark hos Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Johan kommer närmast från en tjänst som Regional Key Account Manager på Tekniska Verken, en organisation han tillhört i drygt 20 år. Johan Sedin har under åren på Tekniska Verken innehaft ett antal ledande nyckelroller, bland annat som affärsområdeschef Infrateknik, fjärrvärmechef och teknisk chef.
Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas - Linköping, 19 feb, 2019. Linkura AB erbjuder en unik forskningsbaserad och kontinuerlig EKG-mätning med åtgärd för att möjliggöra förbättrad hälsa och förebygga hjärtsjukdom. Bolaget meddelar idag att man via sin tjänst för företag och organisationer, som hittills implementerats med över 1 500 användare i Sverige, passerat över en miljard analyserade hjärtslag i sin databas.
Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Ny museichef för Flygvapenmuseum - Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.
Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum - Hemmakväll väljer f.d. Swedbankhuset Spiran med sitt strategiska läge mitt på Drottninggatan för sin nya konceptbutik i Norrköping.
OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil - Stefan Johansson som har många års erfarenhet av rekrytering förstärker nu OnePartnerGroup i Östergötland. Det ska få det redan expansiva företaget att ta nästa steg.