Ett initiativ som främjer innovationAnders-Carlsson_Foto_Bjorn-Lisinski_700 - Visual Sweden ska etablera storstadsregionen Linköping-Norrköping som en av Europas mest attraktiva innovationsmiljöer för visualisering och bildanalys. Det är inte bara ett tioårigt projekt med bidrag från Vinnova – utan handlar om att bygga något inför framtiden där möjligheterna är stora att fler företag flyttar in i regionen som ökar antal arbetstillfällen.
Visual Sweden är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation och regional tillväxt inom området visualisering…

Senaste Nytt

Ny affärsområdeschef på Castellum i Linköping. Magnus Petersson Ny affärsområdeschef på Castellum i Linköping - Magnus Petersson blir ny affärsområdeschef på Castellum i Linköping. Magnus har mångårig erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen.
ESIW_Foto_Mirjam-Lindahl East Sweden Innovation Week, 5-11 november 2018 - Vi har all anledning att vara stolta över Östergötland. Här finns så mycket bra; ett starkt och blomstrande näringsliv inom högteknologisk industri med både små och stora företag som ligger i framkant när det kommer till kreativitet och utveckling. – Och allt det här är ändå bara ett axplock av vad Östergötland har att erbjuda! Det säger Madeleine Söderstedt Sjöberg och Pia Jakobsson, som just nu arbetar för fullt med att förbereda East Sweden Innovation Week.
Jorgen-Westin_Foto-Bjorn-Lisinski-700 It all began in Åtvidaberg - Soundforce började i Åtvidaberg för 30 år sedan. Jörgen Westin hade som hobby att spela plattor och leverera mobila discon. Idag finns det inga mobila discon längre. Däremot finns Soundforce och idag jobbar de med turnéer, festivaler, konserter och event. Mest i Sverige men även internationellt. Affärsstaden har träffat Jörgen Westin.
Elin-Bom_Foto_Bjorn-Lisinski Pop-Up Språkcafé – en del av företags samhällsansvar - Vi Ses – Språkvänner i Linköping – är en neutral mötesplattform för nyanlända människor som vill träffa en ny vän. Sedan februari har Linköpings Södra Röda Kors krets även börjat arrangera Pop-Up Språkcaféer i CSR-anda – där en arbetsplats står som värd för ett språkcafé under en timme.
Helene-Oscarsson_Foto_Bjorn-Lisinski_700 Motorn i klustret - I sju år har Vreta Kluster arbetat för att bidra till utvecklingen av de gröna näringarna i Östergötland. Helene Oscarsson, VD och Klustermotor, berättar om några av de häftiga och intressanta företagen som finns i regionen. Ofta är de små, enmans eller fåmansföretag, som ligger lite utanför de större tätorterna.
Och vinnarna är..Affärsstaden och Beans In cup presenterar vinnarna i mässtävlingen Och vinnarna är..Affärsstaden och Beans In Cup presenterar vinnarna i mässtävlingen - Affärsstaden och Beans Incup presenterar vinnarna i vår gemensamma tävling på Näringslivsmässan förra veckan.
Asa-Ekman_Foto_Mirjam-Lindahl Almi hjälper företag att vässa sig - Att driva företag utanför storstäderna är ett val som för många innebär ett extra pusslande med tider, resor, logistik och kommunikation. Men att kunna bo, leva och vara verksam i alla delar av länet är viktigt anser Region Östergötland som gett Almi i uppdrag att genomföra satsningar mot just företagen på landsbygden. Och det är ett uppdrag som Åsa Ekman gladeligen tagit emot. – Att få vara med och se företag och människor utvecklas är otroligt roligt- men utmanande! säger hon när vi ses en av sensommarens vackraste dagar.
Anna-Bjorklou_foto_Bjorn-Lisinski Med hela världen som arbetsfält - Att Boxholm är en liten ort med bara drygt 5 000 invånare känner säkert många till, men kanske inte att där finns ett globalt företag i en starkt växande bransch. Swisslog Pallet Technology Center utvecklar och tillverkar automatiserade pallhanteringslösningar och jobbar med hela världen som arbetsfält.
Sveriges mest nöjda kunder finns hos Vadstena sparbank. Mikael Engdahl vd Vadstena Sparbank Sveriges mest nöjda kunder finns hos Vadstena sparbank - Vadstena Sparbank har de mest nöjda bankkunderna i landet på både privat- och företagssidan. Den lokala sparbanken i Vadstena är dubbel vinnare i jämförelse med samtliga banker i Sverige. Dessutom för tredje året i rad, vilket är en helt unik prestation! Det visar SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) senaste mätning av hur nöjda kunderna är med bankerna.
FBB_700 De borrar för framtidens krav - Finspångs Brunnsborrning är företaget med säte i Östergötland och hela Sverige som marknad. Företaget ligger långt fram vad det gäller utveckling av den förnybara geoenergin i Sverige, men har fortfarande vanlig brunnsborrning som ett av sina starka erbjudanden. Vi har träffat FBBs vd, David Johansson som berättar mer om hur det är att driva företag från Finspång och låter oss veta mer om geoenergi, entreprenadborrning och vattenbrunnar.
Regionens styrelser fortfarande ojämställda Regionens styrelser fortfarande ojämställda - För fjärde året i rad har Östsvenska Handelskammaren och Q-gruppen genomfört en undersökning om hur det ser ut med kompetens och jämställdhet i styrelserna i regionen. Resultatet av undersökningen, som består av både en kvantitativ och en kvalitativ del, visar att det fortfarande är en snedfördelning i styrelserummen där endast 18% är kvinnor.

Pressreleaser

Optiker Persson i Norrköping blir årets butik - I samband med Optikmässan 2018 i Kista den 24-25 augusti delade Synologen AB ut det återkommande priset Årets Butik till en lokal optikbutik i Norrköping.
Peter Östergrens - första fotograf med mästarbrev i Östergötland. Foto: Håkan Ahldén Peter Östergrens – första fotograf med mästarbrev i Östergötland - Fotografen Peter Östergrens, Väderstad tar emot sitt mästarbrev i Blå Hallen, Stockholm den 7 november under högtidliga former. Förra året vid samma tid tog han emot gesällbrevet.
Hire Quality Strategy, Jerker Ekermann Hire Quality Strategy - Hire Quality anställer Jerker Ekermann som ny vd för Hire Quality Strategy. Från och med den första augusti kliver Jerker in i rollen som vd för Strategybolaget. Han kommer fortsätta att driva och utveckla vår attraktiva affärsmodell för mycket kompententa och erfarna konsulter inom verksamhetsutveckling och IT. Vi har under året haft en mycket stark tillväxt i Östergötland
Hyundai från Korea besöker Audiograph i Linköping - Audiograph i Linköping tillverkar mätsystem för förstärkare. Företaget är ensamt i världen i sin nisch. Produkterna är så pass intressanta att Hyundai väljer att komma till Audiograph och Linköping för att diskutera hur man bättre och snabbare kan utveckla sina audioförstärkare som är avsedda för olika bilmodeller, med hjälp av AudioGraphs verktyg.
Designbolag med tro på Östergötland satsar och öppnar nytt kontor Linköping - Kortare tid till marknaden, ökad lönsamhet och mycket nöjdare kunder. Detta är en dröm för många. Nu finns hjälpen mitt i Centrum.