You are currently viewing Alla bjuds på skidfest i Asbybacken
Vi kommer att bjuda på hundratals grillade korvar, lovar Sparbankens vd Johan Widerström, i mitten.

Alla bjuds på skidfest i Asbybacken

Fredagen den 9 februari är alla välkomna till Asby Alpina. Då bjuder Kinda-Ydre Sparbank på fri åkning i populära Asbybacken i Ydre. Dessutom serveras gratis fika och bjuds på korvgrillning.

– Jätteroligt att vi kan göra den här satsningen tillsammans med Asby Alpina. Alla är välkomna! Både de som redan känt på tjusningen med att åka utför och de som vill testa på för första gången. Skidfesten är en hälsosam friluftsaktivitet som samtidigt bidrar till trivsel och gemenskap, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Anders Stjärne, Asby Alpinas mångåriga ordförande, ser fram emot kvällsarrangemanget vid skidbacken, som kommer att pågå från klockan 18 till 21 fredagen den 9 februari.

– Asby Alpina är en ideell förening som under 44 år byggts upp till den fantastiska anläggning som vi har idag. Kinda-Ydre Sparbank har varit vår största påhejare under många år och hjälpt oss på många olika sätt, bland annat med att finansiera den nya ledbelysningen som vi nu har i backen. Vi har haft mycket glädje av Sparbankens Idéfond. Utan de pengarna hade vi nog svårt att driva backen på det sätt vi gör, säger Anders Stjärne.

– Vi hjälper till och stöttar för att vi tycker att Asby Alpina är en fantastisk förening med ett stort engagemang till glädje för hela bygden. Det stämmer väl överens med Sparbankens värdegrund som genomsyrar vårt lokala samhällsengagemang, säger Johan Widerström.

Vädrets makter kan ingen styra över, men Anders Stjärne är övertygad om att konstsnön i backen håller och att arrangemanget kan genomföras som planerat:

– Vi ser fram emot en härlig skidfest i Asbybacken! Vi har stora mängder snö i högar som vi kan köra ut i backen om det skulle behövas. Skidanläggningen ska vara igång minst till och med vecka åtta, för att klara sportloven.

Källa: www.kindaydresparbank.se