You are currently viewing Stort intresse inför Bankvarvsveckan 2021
Ydre Näringsliv utmanar fler företag och föreningar att ställa upp med lag i Bankvarvet. I näringslivslaget deltar bland andra Erik Rääf, Tomas Johansson, Emmy Spaak, Magnus Lindström och Urban Östh. Foto: Stefan Holgersson

Stort intresse inför Bankvarvsveckan 2021

Flera hundra personer har hittills anmält sig i förväg för att delta i motionsloppet Bankvarvet, som arrangeras under en hel vecka för både enskilda deltagare och lag. 

– Bankvarvet är ett jättebra initiativ! Nu utmanar vi fler företag och föreningar att ställa upp, säger Tomas Johansson, som tar täten för Ydre Näringslivs lag.

Tomas Johansson är en välkänd Ydreprofil och engagerad föreningsmänniska, däribland ordförande i föreningen Ydre Näringsliv.

– Det är verkligen uppskattat att motionsloppet kan genomföras, särskilt i pandemitider då det mesta annars har ställts in. Om någon drar i gång ett arrangemang vet jag att folk är pigga på att delta. Det här ska bli väldigt skoj. Jag ska pusha för att vi blir så många som möjligt i Ydre Näringslivs lag. Bankvarvet är framför allt ett bra sätt att få i gång fler som kanske annars inte tänker på att röra sig. Bland våra medlemmar har vi också företagare som tränar väldigt mycket, säger Tomas Johansson.

Bankvarvet anpassas efter de riktlinjer som gäller under coronapandemin, och för att undvika trängsel sprids loppet ut över en hel vecka. Kinda-Ydre Sparbanks motionslopp är fem kilometer långt och äger rum i Kisa och Österbymo, med start och mål vid bankkontoret i de båda tätorterna.

– Vi tror på nytt rekord i antalet deltagare! Eftersom det är tredje året i rad som motionsloppet genomförs har det blivit mer etablerat och känt i samhället. Flera hundra personer, varav ett 30-tal lag, har hittills anmält sig och anmälningarna fortsätter att strömma in. Vi hoppas att Bankvarvet 2021 ska locka ännu fler att komma ut och röra på sig, så att den här hälsosatsningen blir en riktigt stor och härlig folkfest. Alla är hjärtligt välkomna och det kostar inget att delta, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Bankvarvsveckan 2021 startar måndag 31 maj och pågår till söndag 6 juni, d v s hela vecka 22. Det är fritt fram att delta precis när det passar. Helt solo eller med en vän, på fullaste allvar eller bara för skojs skull. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa de fem kilometrarna.

Nytt för i år är #Bankvarvsutmaningen, där titeln ”Årets mesta Bankvarvare” står på spel. Uppdraget går ut på att under veckan genomföra flest antal varv och registrera dem på hemsidan. Vinnare kommer att koras i fyra lagklasser utifrån lagets storlek och i enskild klass för den som vill delta på egen hand.

Källa: www.kindaydresparbank.se 

Foto: Stefan Holgersson