You are currently viewing Stipendier hoppas på nya idéer och projekt i Vadstena
Bild från förra årets stipendieutdelning där Dessie Forsén överlämnar stipendium till Adolfsnäs Handelsträdgård

Stipendier hoppas på nya idéer och projekt i Vadstena

Förra årets ovationspristagare var jublande glada! Vilka kommer att bli 2024 års vinnare av de eftertraktade prischeckarna? Nu är hög tid att söka stipendier för dem som vill förverkliga sina idéer och projekt i Vadstena kommun.

Det är Vadstena Sparbank som genom sin ovationskommitté ska fördela 185 000 kronor till dem som utses till årets pristagare. Förklaringen till summan är 1 000 kronor gånger antal år för den 185-åriga banken.

– Vi är angelägna om att på olika sätt främja bygdens utveckling. Vi vill uppmuntra och stötta nya idéer och projekt som gynnar kultur, idrott och näringsliv och som berikar och utvecklar både staden och landsbygden. Vi vill bidra till att på olika sätt skapa en meningsfull vardag för våra invånare och besökare. Och likaså medverka till att verksamheter kan fortsätta berika Vadstenas kultur- och friluftsliv, säger Dessie Forsén, en av huvudmännen i Vadstena Sparbank och representant i ovationskommittén.

Det var kunderna i Sparbanken som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har årligen minst 100 000 kronor delats ut i stipendier.

– Vi vill och hoppas att fler upptäcker den unika möjligheten att söka generösa stipendier genom ovationskommittén. Vi uppmuntrar särskilt nya sökande. Man kan önska både stort och smått. Och man ska inte dra sig för att söka för att man är en liten förening eller aktör. Vi går noga igenom alla ansökningar vi får in. Stipendierna kommer att delas ut till ett flertal pristagare, säger Dessie Forsén.

Stipendierna delas ut för att på bästa sätt stimulera nya idéer och projekt för Vadstenas kultur- och föreningsliv och även näringsliv. Sista dag att ansöka är den sista februari, via Vadstena Sparbanks hemsida.

Källa: www.vadstenasparbank.se