You are currently viewing Sparbanken bjuder alla på skidfest i Ydre
Asby Alpinas ordförande Anders Stjärne omgiven av ”de gula västarna” från Kinda-Ydre Sparbank. Från vänster: Martina Isaxon, Helén Andersson, Johan Widerström och Margareta Carlfors.

Sparbanken bjuder alla på skidfest i Ydre

Fredagen den 10 februari är alla välkomna till Asby Alpina. Då bjuder Kinda-Ydre Sparbank

på fri åkning i populära Asbybacken i Ydre. Dessutom serveras gratis fika och bjuds på korvgrillning.

– Skidarrangemanget vid Asbybacken är en tradition som vi nu tar upp igen efter att det pausats under pandemin. Alla är välkomna! Både de som redan känt på tjusningen med att åka utför och de som vill testa på för första gången. Vi gör det här som ett led i vårt lokala samhällsengagemang. En hälsosam friluftsaktivitet som samtidigt bidrar till trivsel och gemenskap, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Anders Stjärne, Asby Alpinas mångåriga ordförande, ser fram emot kvällsarrangemanget vid skidbacken, som kommer att pågå från klockan 18 till 21 den 10 februari.

– Asby Alpina är en ideell förening som under 43 år byggts upp till den fantastiska anläggning som vi har idag. Kinda-Ydre Sparbank har varit vår största påhejare under många år och hjälpt oss på många olika sätt, med allt från snökanoner till liftar och så vidare. Vi har haft mycket glädje av Sparbankens Idéfond. Utan de pengarna hade vi nog svårt att driva backen på det sätt vi gör, säger Anders Stjärne.

– Vi gör det här för att vi tycker att Asby Alpina är en fantastisk förening som har ett stort engagemang till glädje för hela bygden. Vi vill att alla ska få möjlighet att prova på att åka skidor, säger Johan Widerström.

Vädrets makter kan ingen styra över, men Anders Stjärne är övertygad om att konstsnön i backen håller och att arrangemanget kan genomföras som planerat:

– Vi tar för givet att vi kan köra. Skidanläggningen ska vara igång minst till och med vecka åtta, för att klara sportloven.

 

Källa:www.kindaydresparbank.se