You are currently viewing Bankvarvet en fartfylld folkfest!
Bankvarvet har blivit en populär tradition, som arrangerades av Kinda-Ydre Sparbank för femte året i rad. Här går starten i Kullaparken för de fem kilometrarna, med de mest taggade i täten. Omkring 300 personer deltog i loppet för allmänheten

Bankvarvet en fartfylld folkfest!

KINDA

Femårsjubilerande motionsloppet Bankvarvet vid Kullaparken, Kisa, blev en positiv upplevelse för hundratals deltagare laddade med rörelseglädje, hälsa och gemenskap. Dessutom ackompanjerade av peppande musik som extra stämningshöjare.

 

– Jättetrevligt! Bankvarvet är en bra start på sommaren med gemenskap och folkfest. Löpning är min grej. En jätteeloge till Sparbanken för arrangemanget, säger Kisabon Sangita Anderö.

En Bankvarvare som stack ut i mängden var välkända ultralöparen Frida Södermark, Norrköping, med flera SM-guld på 100 kilometer (!) i benen:

– Det är så kul med de lokala arrangemangen. Vi älskar motionslopp och anmälde oss spontant till Bankvarvet. Det blir det här i stället för Stockholm Marathon för mig. Lilla Klara, snart två år, gillar farten i löparvagnen, säger mamma Frida med ett leende.

 

Omkring 300 personer sprang, joggade eller gick Bankvarvet för allmänheten på fredagskvällen. Alla åldrar deltog, såväl ung som årsrik. Det var upp till var och en i vilken takt man ville ta sig runt den fem kilometer långa slingan.

Med start och mål vid Kullaparken genomfördes tidigare på dagen dessutom flera skollopp med totalt cirka 800 Kindaelever, från mellan- och högstadieklasser. Räknar man även med förskole- och lågstadieskolornas egna lopp var cirka 2 000 Kindabarn i rörelse den här dagen.

Motionsfesten Bankvarvet blev sammantaget en riktig fullträff, som fått mycket uppskattning.

 

– Jätteroligt! Vi har fått väldigt positiv respons för att vi genomför Bankvarvet. Vi har ett omfattande samhällsengagemang, där motionssatsningen Bankvarvet är en aktivitet som vi lägger mycket kraft på. Vi är en bank för livet, och vill inspirera till motion, rörelseglädje och välmående. Det har man nytta och glädje av hela livet, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Källa: www.kindaydresparbank.se