You are currently viewing Årets Företagare Östergötland  2023 är utsedd
Priset Årets Företagare går till Mats Rydsund & Björn Samenius, Artex, Mjölby och priset Årets Unga Företagare går till Fredrik Präntare, Pugstorm AB, Linköping

Årets Företagare Östergötland 2023 är utsedd

Landshövding Carl Fredrik Graf var prisutdelare när priset för Årets Företagare och Årets Unga Företagare Östergötland delades ut vid en ceremoni på Linköpings slott den 30 aug. Priset Årets Företagare gick till Mats Rydsund & Björn Samenius, Artex, Mjölby. Priset Årets Unga Företagare gick till Fredrik Präntare, Pugstorm AB, Linköping

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för östgötskt företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Extra roligt är det när gemene man med all säkerhet kan känna igen de produkter som våra vinnare producerar och säljer. Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Juryns motivering Årets Företagare Östergötland Artex:

”Med enastående entreprenörsanda och affärsförmåga har det vinnande företaget gjorts till en framstående aktör inom branschen och bidragit till Östergötlands utveckling. Genom innovativa produkter och tjänster har de banat väg för framgång. Ägarnas starka ledarskap har skapat en företagskultur präglad av samarbete och kontinuerlig utveckling. Våra vinnare är värdiga vinnare av priset Årets Företagare Östergötland. De har inte bara framgångsrikt drivit företaget, utan även visat engagemang för samhället och deras produkter bidrar till en hållbar framtid.”

Juryns motivering Årets Unga Företagare Pugstorm:

”Årets Unga Företagare är en inspirerande och framgångsrik ledare som har byggt upp ett företag från grunden. Med ett kompetent team har denne placerat företaget i framkant inom teknisk utveckling och innovation inom sin bransch och segment. Med visionen att skapa inkluderande projekt för lärande och samhällsutveckling, leder Årets Unga företagare ett internationellt team med basen i Östergötland. Genom imponerande prestationer har personen fått erkännande och blivit inbjuden att gästforska på ett av världen mest framstående universitet, vilket visar på en lysande framtid.”

Källa: www.foretagarna.se