You are currently viewing Olika prismodeller vid förrådsmagasinering i stockholm

Olika prismodeller vid förrådsmagasinering i stockholm

Runt om i Stockholm finns en rad olika aktörer som erbjuder förrådsmagasinering. En del av dem har tagit fram prisvärda lösningar, medan andra erbjudanden är mindre förmånliga. Här nedan tar vi en närmare titt på hur marknaden för förrådsmagasinering i Stockholm ser ut.

Shurgard förrådsmagasinering

En av de större aktörerna som hyr ut förråd i Stockholm är Shurgard. En fördel med Shurgard är att de kan erbjuda förrådsmagasinering på ett flertal platser, både i centrala Stockholm och i stadens kringliggande förorter. Företagets verksamhet sträcker sig så långt som från Södertälje och Handen i söder, till Åkersberga och Upplands Väsby i norr. Totalt finns de på 24 platser i Stockholm. 

Hos Shurgard kan du hyra förrådsmagasinering till ett pris från 25 kronor upp till 248 kronor, beroende på hur mycket utrymme du behöver. Priserna gäller per vecka och kan variera något beroende på var i Stockholm du vill hyra förråd.

Storemore magasinering i Stockholm

En annan stor aktör är Storemore som ligger i utkanten av Stockholm (vid Arlanda). Till skillnad från Shurgard har Storemore en prissättning som gäller per månad istället per vecka. Företagets priser sträcker sig från 195 kronor upp till 1190 kronor i månaden (som nu erbjuder 50% i två månader). Precis som hos Shurgard beror priset på storleken på förrådet och var du hyr.

Pelican förrådsanläggningar

Det tredje av de mest populära företagen inom förrådsmagasinering i Stockholm är Pelican. De finns på nio platser runt om i Stockholm, alltså ganska många färre än både Shurgard och Green Storage. Dock har de placerat sina anläggningar så att de sträcker sig från Botkyrka i söder till Upplands Väsby i norr. 

Hos Pelican kan du hyra förråd med storlek från 0,75 kvadratmeter upp till 36 kvadratmeter. Priset beror även här på storleken på förrådet och var det ligger placerat. De minsta förrådsboxarna hos Pelican börjar på en månadshyra på 120 kronor, medan de allra största förrådsutrymmena sträcker sig upp mot 4000 kronor i månadshyra.

Mest och minst förmånliga priser i Stockholm

Vid en första anblick kan Shurgards priser se otroligt förmånliga ut, med den lägsta prissättningen på 25 kronor. Här ska man dock inte låta sig luras av att de har valt att ange pris per vecka, istället för per månad som annars är det vanliga. 

Sett till hyreskostnad per månad, ser Shurgards prisbild ungefär densamma ut som den du hittar på Green Storage. Pelican ligger däremot snäppet över i pris. När du går upp i storlek på förrådet så ligger Green Storage bäst i pris av de tre.

En fördel med förrådsmagasinering via Pelican är dock att de kan erbjuda avsevärt större utrymmen än både Shurgard och Green Storage. 

Därför skiljer sig priserna för förrådsmagasinering

Skillnaderna i pris för förrådsmagasinering i Stockholm skiljer sig inte enormt mycket mellan olika aktörer. Likväl kan du spara några slantar om du jämför de olika aktörerna med varandra. Speciellt då priserna kan variera beroende på läge och storlek. 

Att det förekommer prisskillnader beror mycket på var anläggningarna finns placerade, men också att mer etablerade företag som exempelvis Shurgard har större förmåga att pressa sina priser.