You are currently viewing Sparbankskalaset – en Vadstenafest för alla
Sparbankskalaset lockade mycket besökare förra året och gör det förhoppningsvis i år igen. Sparbankens engagemang för att göra Vadstena trevligt att leva och verka i är ett sätt att ge tillbaka till Vadstenaborna.

Sparbankskalaset – en Vadstenafest för alla

Varför inte arrangera ett stort kalas och bjuda in alla? Så gick tankarna hos de kreativa medarbetarna på Vadstena Sparbank. Lördagen den 19 augusti arrangeras Sparbankskalaset – en festlig familjedag i Vadstena för alla som vill vara med.

 

– Sparbankskalaset 2022 var den första större Vadstenafesten som banken arrangerade efter pandemin. Eftersom vi fick mycket positiv respons från besökarna satsar vi nu på att göra om succén och arrangera Sparbankskalaset även i år, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Sparbankskalaset i Vadstena bjuder på en mängd trevligheter för både stora och små utmed Storgatan, på torgen och i Hamnparken. I samarbete med många av de större lokala föreningarna arrangeras en mängd olika aktiviteter, vilket är upp till var och en av föreningarna att utforma. Det bjuds på fika och underhållning vid Vadstena Sparbank och på Rådhustorget bjuds på underhållning i form av dansuppvisning av Kulturskolan. Festligheterna pågår under stor del av lördagen.

Kvällspasset äger rum i Hamnparken, dit alla välkomnas av Vadstena Nya Teater. Från arrangörshåll utlovas att Sparbankskalaset kommer att avslutas med ett riktigt bra liveframträdande på kvällen. Det är bandet ”Folk från Kvarteret” (ett band från Lidingö, Stockholm) som står för finalnumret.

– Vi gör det här för Vadstena, för att både invånare och lokala butiker och näringsliv ska ha glädje och nytta av det. Folk vill träffas och ha trevligt tillsammans. Vår ambition är att arrangera lokala evenemang i stor omfattning. Vi delar med oss av det vi kan för att ha en levande bygd. Det är en självklar inriktning i vårt breda samhällsengagemang, säger Mikael Engdahl.

Källa: www.vadstenasparbank.se