You are currently viewing Högt söktryck till Liljeholmens folkhögskola
Maja Almqvist, kursföreståndare för Konst & Designskolan och Jonas Ottosson, kursföreståndare på Musiklinjen

Högt söktryck till Liljeholmens folkhögskola

De senaste två åren har antalet ansökningar till Musiklinjen ökat med 55%. Ökningen för Konst & Designskolan under samma år är på hela 130%. Även för andra kurser ser det ljust ut.

Liljeholmens folkhögskola finns i både Linköping och Rimforsa. I Rimforsa erbjuder man fyra olika utbildningar: Musiklinje, Konst & Designskola, Allmän kurs och Bibelskola. När ansökningstiden gått ut för både musik och konst kan man konstatera att ökningen av antalet sökande är stor. För allmän kurs och bibel ser det också positivt ut, men där har ansökningstiden inte gått ut än.

”Jag tror fler insett kvalitén i utbildningen” säger Maja Almqvist, kursföreståndare för Konst & Designskolan, med befriande självförtroende. ”När jag jämför vad vi gör mot andra liknande skolor ser jag att våra deltagares verk håller hög klass.”

Maja fortsätter: ”En anledning till att söktrycket ökat med 130% mellan år 2019 och 2021 tror jag beror på att vi lyckats med att ge deltagarna uppgifter som utmanar dem och tvingar dem att tänka utanför boxen.”

Liljeholmen bedriver även utbildning på distans och även där ökar söktrycket. Diakoniutbildningen har under två år ökat med 43% och Konstskolan på distans har ökat med hela 182%.

I år utökar även Liljeholmens folkhögskola internatet med fler rum genom ombyggnation. Allt för att kunna ta emot fler deltagare. Att Liljeholmen har även nya lokaler i centrala Linköping gör även att intresset för Allmän kurs på Linköpingsfilialen ökar.

”En stor fördel med Liljeholmen är att det finns bra studios och andra bra ändamålsenliga lokaler”, säger Jonas Ottosson, kursföreståndare på Musiklinjen, glatt. ”Här finns bra utrustning och flexibilitet, vilket inte minst de som går Musikproduktion och Singer/Songwriter uppskattar.”

 

I Sverige finns det 154 folkhögskolor. Liljeholmens folkhögskola är en av sex folkhögskolor i Östergötland. Liljeholmen har Evangeliska Frikyrkan (EFK) som huvudman och har bedrivit folkbildning sedan 1952.

 

Mer info: www.liljeholmen.nu
Kontaktinformation Johannes Stenberg, kommunikatör, johannes.stenberg@liljeholmen.nu, 070-4901181