Christine Karmfalk ny vd på Kolmården
Christine Karmfalk ny vd på Kolmården. Fotograf: Joakim Lenell

Christine Karmfalk ny vd på Kolmården

Det är efter en omfattande rekryteringsprocess som Christine Karmfalk har utsetts till ny vd för Kolmården. Christine har de senaste 16 åren arbetat på olika chefspositioner och är i grunden lärare. Närmast kommer hon från tjänsten som vd för friskolekoncernen Fria Läroverken.

– Min syn på vd-uppdraget är att jag tillsammans med personalen ska skapa en arbetsmiljö där alla får förutsättningar att göra ett riktigt bra jobb. Jag känner som Norrköpingsbo stolthet över en av världens finaste djurparker och har som de flesta i stan besökt den som barn, sommarjobbat där och njutit av upplevelsen tillsammans med mina egna barn, säger Christine.

– I Christine får vi en vd som är en dokumenterat god ledare och som dessutom älskar alla aspekter av Kolmården. Hon blir en stor tillgång i det fortsatta arbetet för ett attraktivt besöksmål som kan inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för ägaren Parks and Resorts.

Christine tillträder formellt den 24 september 2018 och ersätter då Christer Fogelmarck som varit tf vd parallellt med sitt uppdrag som koncernchef för Parks and Resorts.

Källa: www.kolmarden.com

Fotograf: Joakim Lenell