Våga boka!

Runt om i världen öppnar länder upp för besökare och restriktionerna blir enklare att hantera. Det pågår dock fortfarande en pandemi så det är viktigt att vara uppdaterad, vad som gällde förra veckan kan vara inaktuellt idag.

Affärsresenärerna har börjat återkomma, samtidigt som många längtar efter golfrundor i Spanien. Nu öppnar även stora resmål som USA och Thailand för internationella besökare. Det märker vi på flygplatsen. Under oktober har KLM fått uppgradera från E75 till E90 – inte mindre än 20 gånger. De flesta flygen är helt fullsatta och vi vet att många som velat flyga från Linköping, inte har fått plats ombord. Det är lite som hönan och ägget… resenärer bokar i sista minuten när man vet att man verkligen kommer iväg och KLM analyserar bokningsläget när man sätter tidtabellen. För att du som resenär ska våga boka tidigare så är alla biljetter hos KLM nu flexibla. Det vill säga: du kan omboka eller avboka fram till dagen innan avresa och få pengarna tillbaka. I nuläget gäller det för avresa fram till senast den sista mars.

Så våga boka i god tid! Då kan KLM planera bättre och vi får fler flighter snabbare. I början av december blir det ytterligare en avgång två gånger i veckan och strax därefter tre gånger i veckan. Det är dock fortfarande en bit kvar till ordinarie trafik så vill du resa till Thailand över jul och nyår, då är det dags att boka nu. Det finns inte många platser kvar ut från Linköping.
Att vi börjar återgå till mer normala omständigheter märks även på andra sätt hos oss. Vi kan börja planera för våra uppskattade event igen! Kanske kan det till och med bli en ölprovning till våren och kanske även firandet av den holländska nationaldagen ”King’s Day”, båda mycket populära event. I januari återkommer vi med en kväll om flyg lämpligt för dig som kanske är lite nervös när du ska ut och flyga, eller helt enkelt är väldigt intresserad av flyg. Piloterna Therese Denser och Lars Nilsson kommer tillsammans med testflygingenjör Anders Bergstrand att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Mer information kommer!

Men redan den 13 december återkommer Lithösen från Linköpings Universitet och lussar vid morgonavgången, och i skrivande stund planerar personalen för fullt inför juldekorerande av terminalen! Ni som är stammisar hos oss vet också att det händer att vi överraskar med aktiviteter vid avgångarna. Vi har haft allt från massage med ett glas Champagne till fredagsmys med musikunderhållning av vår egen personal. Vi vet – det är inte särskilt vanligt att en flygplats arbetar på det sättet… men vi är inte särskilt vanliga. Vi är snarare ganska ovanliga. Den mindre flygplatsen med fokus på affärsflyg, men som välkomnar alla resenärer oavsett reseanledning. Lojalitet är något man förtjänar och genom vårt fokus på professionalitet, service och bemötande vill vi visa hur viktiga ni resenärer är för oss och KLM.

Så slutligen…igen..våga boka så är vi snart tillbaka i gammal fin form med minst tre avgångar per dag!

 

Tidigare publicerat i Affärsstaden 10 – 2021

Camilla Lejon 
VD Linköping City Airport

Camilla Lejon

Tillbaka till krönikor