You are currently viewing Svenskt röstbolag lanserar världsunikt imitatörsarkiv
Svenskt röstbolag lanserar världsunikt imitatörsarkiv foto: Mathias Enberg

Svenskt röstbolag lanserar världsunikt imitatörsarkiv

Svenskt röstbolag lanserar världsunikt imitatörsarkiv

– Det känns fantastiskt kul att kunna släppa något världsunikt, säger vd Kalle Widelius. Vi har tusentals speakers i vår ordinarie röstbank, men de senaste åren har det kommit in fler och fler förfrågningar om att hitta röster som kan imitera någon kändis. Nu har det växt till ett enormt internationellt arkiv av superduktiga imitatörer. Majoriteten av kunderna kommer säkert fortfarande föredra vanliga speakers till sina projekt, men vi tror att det här blir ett roligt komplement, t. ex. för jippon och företagsfester eller telefonisystem.

Tror ni inte att de riktiga kändisarna blir arga över att de imiteras?

– Att imitera i komiska eller satiriska syften i radio- och TV-program är inget nytt, säger Kalle Widelius. -Det gör till och med Public Service. Det som är nytt är att vi samlat många utav de duktigaste på ett och samma ställe. Vi som röstagentur accepterar såklart inte tveksamma uppdrag och guidar kunderna kring vad som är okej eller inte. I våra sammanhang är det rätt så oförargligt.

Får man imitera hur som helst?

-Ja och nej. I reklamsammanhang ska man vara mer försiktig. Man får till exempel inte utge sig för att vara en annan person, men att härma går bra.

Hur vet ni vad som är en duktig imitatör på andra språk?

-Det är en bra fråga, men istället för att vi ska bedöma imitationerna så låter vi våra besökare göra det genom en gilla-knapp på varje demo. Det blir alltså en demokratisk betygssättning. Finns det flera imitationer utav samma kändis är det enkelt att se vem som är mest populär.

Vilken imitation tycker du själv är bäst, och vem saknar du i arkivet?

– Min favorit är nog Morgan Freeman som faktiskt görs av en ung brittisk kille. Den jag saknar… jag vill gärna ha in fler duktiga kvinnliga imitatörer, och även yngre talanger vore skoj, avslutar Kalle Widelius.

Källa: www.onlinevoices.com