You are currently viewing De hittade en egen nisch i byggbranschen
Joakim Sternander, Kaia Puusepp och Jörgen Hultmark. Fotograf: Satu

De hittade en egen nisch i byggbranschen

På mindre än två år har E2C etablerat sig som ett nytänkande företag i byggbranschen. De har utvecklat en metod där allt är spårbart, transparent och dokumenterat ner till minsta lilla skruv. Det sparar både pengar och tid.

Efter många år på ledande positioner inom byggbranschen var Joakim Sternander och Jörgen Hultmark säkra på en sak. Det fanns andra, bättre sätt att driva projekt på, än de sätt som generellt användes i branschen. 2018 sa båda två upp sig för att starta E2C, Exclusive competence and construction. Efter ett halvår förstärktes företaget med Kaia Puusepp. Hon har en bakgrund inom bygg och internationell handel och delade deras vision.

E2C är rådgivare, samarbetspartner och totalentreprenörer vid olika typer av byggen. Oavsett uppdrag lägger de stor vikt vid förarbetet. De ser analysen som grunden för att projekten ska bli kostnadseffektiva och färdiga i tid. Med hjälp av så kallade styrkort dokumenteras allt och hela processen blir transparent för de inblandade. Styrkorten har de utvecklat för att fungera även i de mest komplexa projekt med många inblandade och de arbetar just nu med systemutveckling av en plattform där styrkorten inom en nära framtid kommer att digitaliseras.

Ett av deras projekt inom totalentreprenad var att omvandla Ericssons gamla fabrikslokaler i Norrköping till en yrkesbutik och ett femtiotal kontorsplatser på uppdrag av Klövern 2019/2020. Mikael Forkner som är regionchef och beställare på Klövern säger:

– E2C har haft koll på alla leveranser ner till minsta lilla skruv. Men det viktigaste de gjort är kanske att de sett till att vi alla har haft samma mål. Inte bara beställaren och projektledarna, utan målen har även varit förankrade hos underentreprenörerna. När alla arbetar åt samma håll går det att uträtta mer än man tror. Jag är nöjd som beställare och vi har en nöjd hyresgäst. Vi fick ett prismässigt mycket lyckat projekt som var klart i tid trots att det redan från början var mycket tajt. Vi diskuterar redan ett nytt projekt som E2C skulle kunna göra åt oss.

Efterfrågan på deras tjänster är stor. På mindre än två år har de nått en omsättning på 35 miljoner och kommer att behöva anställa till hösten.

Källa: e2c.se