Sommar och sol!!!

Sommar och sol. Äta glass, träffa vänner, bada, sola, resa, grilla. Det är väl vad en sommar innehåller. Sommaren känns lång nu när den är framför oss. Skulle jag fråga dig vad du ska göra i höst så skulle du kanske fundera på det – men det är ju långt borta!
Nu kommer jag att vara lite tråkig – det är tyvärr inte så långt bort. Swisch så är vi där, känns nästa som att åka i en tidsmaskin.

Under sommaren vet jag att en del börjar fundera och reflektera över vad man vill göra i höst. Brukar du göra det? Många tankar som går runt i huvudet. 

Hur brukar du göra att för att fokusera? Jag ska ge dig ett tips på hur du kan tänka! Föreställ dig hur du vill att det ska vara, exempelvis den 1:e september? Vad vill du då ha gjort till dess eller hur vill du att det ska vara?

Några exempel: Du vill ha en plan vad du ska göra under resten av hösten. Du vill känna ett lugn att du vet vad du ska göra och hur du ska göra det.
Om du till exempel funderar på att byta jobb; kan du önska vilja ha en plan på vilka du ska nätverka med och vart du träffar dem.
Att fokusera på att jobba med egna mål kan skapa dilemman. Hur brukar du göra? Har du lätt att hålla fokus? Om inte, kan du ta hjälp av någon för att du kan hålla ditt fokus? Det kan vara en nära vän, make/maka/sambo. Du kan boka ”möte” med dig själv för att du själv ska veta hur du har kommit närmare ditt mål.

Ett tips är att du sätter kortare mål, delmål, vad du ska göra för att du ska nå ditt mål till 1 september. Vad ska du ha gjort till midsommar? Till 15 juli? Till 1 augusti? Och vad ska du ha gjort till den 1 september? Att dela upp ditt slutliga mål i några delmål är en hjälp för dig att inte gripa efter det stora målet (1 september), och känna att det är avlägset. I stället sätter du upp flera mindre mål, baby-steps som man brukar säga.
Hoppas detta har gett dig lite tips på att nå dina mål. Nyttja dem i den grad du önskar, men framför allt – ha en skön sommar!

Nästa gång vi träffs – vill du berätta för mig hur det har gått för dig?  

 

Tidigare publicerat i Affärsstaden 6 – 2023

Mikael Laweby
Professionell Coach

Mikael är ICF (International Coach Federation) Professional Certified Coach.
Mikael coachar grupper, chefer och medarbetare.

k_mlaweby

Tillbaka till krönikor