Livet är för kort för att gnälla!

Vi bor i ett av världens bästa länder, vi har fungerande system som tar hand om oss när vi är sjuka eller arbetslösa, vi har ett fungerande skattesystem och bra skola (om man nu inte väljer att gnälla på den också såklart) för att nämna några saker. Är det då inte tid att vi slutar gnälla så mycket!

I grund och botten handlar detta om vilken inställning vi väljer att ha. För vi kan faktiskt välja om vi vill ha en positiv inställning och fokusera på det som fungerar istället för att ha en negativ inställning och hitta fel i det som inte fungerar. Om ni inte hört frasen ”det du fokuserar på växer” tidigare så rekommenderar jag att ni söker på det på internet. Det är faktiskt så enkelt som det låter – väljer man att se det positiva i en situation så kommer det positiva att växa om du däremot väljer att gnälla så kommer gnället att öka.
Var börjar då förändringen? Du måste självklart börja med dig själv. Du kontrollerar 100% av ditt eget agerande. Bestäm dig bara. När du vaknar på morgonen, bestäm dig för att det ska bli en bra dag. Det går att göra så, jag har själv jobbat med det länge och märker vilken otrolig skillnad det ger. Välj bort negativ energi – du kommer troligtvis inte ha färre problem än tidigare men de kommer inte ta upp lika mycket energi som de tidigare gjorde och du blir en mycket mer positiv person.

Vad kan man då göra?

  • Om ni tycker att er chef är dålig på att ge beröm. Ge chefen beröm för något denne gjort bra. Chefen är också människa och gillar positiv feedback.
  • Ta inte för givet att bussen kommer i tid varje dag. Tacka busschauffören för att den håller tiderna och att inget hände under resan.
  • Skicka ett mail till politikerna i er kommun och ge dem beröm för det arbete de gör som är bra. Ge inte bara kritik när de gör fel.

Om vi tillsammans bestämmer oss för att göra en förändring så kommer hela samhället att utvecklas och förändras till det bättre. Vi lever i ett fantastiskt samhälle i Sverige idag så varför inte vara stolta över det och tillsammans arbeta för att göra det ännu bättre?

Jag vet att ni förstår min poäng med detta. Fokusera på rätt saker. Ge era medmänniskor beröm. Lyft det som fungerar i er omgivning. Livet blir roligare och era medmänniskor kommer bli mycket gladare.
Vi vet aldrig hur länge vi får leva. Varför ska vi då slösa bort den tid vi har med att inte göra det bästa av det? Skratta och le, livet blir mycket roligare då.

 

Tidigare publicerat i Affärsstaden 03 – 2019

[one_half last=”no”]

Christoffer Anderson
Fyrklövern

[/one_half]
[one_half last=”yes”]
Christoffer Anderson
[/one_half]

Tillbaka till krönikor