You are currently viewing Hett om öronen

Hett om öronen

Självklart är det hett om öronen men det finns många andra fördelar. Man kan nämligen leva lyxliv till en bråkdel av normalpriset och solen skiner, garanterat. Hotellpriserna sjunker under sommaren och vi bodde i Dubai på 5-stjärnigt hotell i en svit på över 100 kvm för 1 500 kr per natt. Sedan åkte vi till RAK, Ras Al Khaimah. Det är ett eget litet emirat som ligger nära gränsen till Oman, ca en timmes körtid genom öknen från Dubai. Här finns flera oerhört fina resorts som ligger precis vid havet, vi valde Waldorf Astoria som fått mängder med utmärkelser och är ett av de finaste hotellen i Förenade Arab Emiraten. Våra förväntningar var skyhöga och infriades direkt när vi anlände till hotellet. Det var som hämtat ur Tusen och en natt. Hotellet är oerhört vackert och smakfullt inrett, stora pooler, fantastiska restauranger och servicen är professionell men ändå personlig. Vi stannade här i fem nätter och ägnade dagarna åt… tja… ingenting särskilt.

Efter frukost parkerade vi oss vid den skylda (!) poolen i en cabana. Sedan tog vi en promenad ner till havet för ett snabbt dopp i det turkosa 36-gradiga vattnet, sedan serverades kylda shots av vattenmelon. Lite lunch i cabanan, ett dopp i poolen, en liten tupplur. Ja, ni förstår att det inte gick i många knop. Är det 46 grader i skuggan så tar man det lugnt. Luftfuktigheten var låg så det var en väldigt skön värme, i juli och augusti kan det vara aningen mer påfrestande. Även om hotellpriserna är låga så är restaurangpriserna på normal hög nivå. Den grillade köttbiten vi åt en kväll motsvarade nog priset på en halv oxe i Sverige men när man själv får välja matkniven från ett schatull i valnöt är det ganska OK ändå. Och det smakade underbart. Även här betalade vi 1 500 kr per natt för ett deluxe rum med 15 meter lång balkong mot havet.

Nära hotellet finns golfbanan Al Hamra som jag varmt rekommenderar. Att spela golf när det är 46 grader i skuggan är inte att rekommendera men banan är upplyst på kvällen så en runda när det svalnat lite är mycket trevligt. Nu är det inte precis frysgrader på kvällen heller men omkring 35 grader, vilket är hanterbart. Man får med sig en kylbox med kalla drycker i golfbilen samt en handduk man kan svalka sig med. Greenfee låg på humana 400 kronor på kvällen inklusive golfbil. Det fanns många tyskar och engelsmän på hotellet men vi var de enda svenskarna. Jag tycker det är märkligt med tanke på hur enkelt det är att flyga dit och det är garanterat varmt och skönt väder. Från Linköping flyger man enkelt med KLM och efter ett snabbt byte i Amsterdam tar det bara lite drygt sex timmar till Dubai. Flygpriserna är också mycket bra, mellan 3 500–4 500 kr inklusive klimatkompensering om man bokar några månader i förväg.
Jag rekommenderar att börja i Dubai för storstadskänsla med shopping och avsluta med några nätter i RAK med avkoppling och golf. Transferbil mellan Dubai och RAK bokar man via hotellet och har man tur så får man se ”öknens skepp” lunka över vägen under resans gång.

 

 

Tidigare publicerat i Affärsstaden 08 – 2019

[one_half last=”no”]

Camilla Lejon 
vd Linköping City Airport

[/one_half]
[one_half last=”yes”]
Camilla Lejon
[/one_half]

Tillbaka till krönikor