You are currently viewing Hålla motivationen uppe

Hålla motivationen uppe

Du kanske behöver något som motiverar dig. En del personer drivs av att sätta upp mål. Börja med att fundera på varför vill du byta jobb? Vad skulle du känna som en vinst med att byta jobb?

Vill du känna att du får:

Större utmaningar

Få en tjänst där du kan jobba närmare hemmet

Möjlighet att kunna få balans med familjeliv och yrkesliv

Vi har alla olika mål med att finna ett nytt jobb. Det gäller att hitta svaren på nedanstående frågor och ge dig konkreta mål:

Jag vill…

För att…

Jag ser resultatet om…

Tidpunkt…

Om du skulle fylla i den skulle det kanske kunna se ut som:

Jag vill finna ett jobb närmare bostaden

För att jag ska få närmare mellan jobbet och bostaden samt att få mer tid med familjen

Jag ser resultatet om 6 månader

Tidpunkt: maj 2018

Så skulle det kunna se ut. Du har preciserat varför, vad du vill få ut av din förändring, och när det ska ha skett.

Till din hjälp kan du behöva bli påmind om ditt mål med jämna mellanrum. Du kan behöva en trigger som dyker upp som gubben ur lådan. Du kan sätta upp en anteckning om det på kylskåpet, dörren ut, på ratten i bilen, som bakgrundsbild i mobilen, post-it lapp på datorskärmen. Ja det finns många sätt att bli påmind utan att du behöver på någon i din omgivning att de ska påminna dig.

Nu får du planera för dina aktiviteter du behöver göra för att finna ditt nya jobb, vilket/vilka företag skulle du vill jobba på, hur ska du komma i kontakt med dem, vilka nätverk behöver du vara med i osv.

Nu är din resa på gång mot ett nytt jobb. Motivationen kan vara hög vissa dagar och låg andra dagar. För att försöka hålla den på en hög nivå länge är ett tips att du skriver ner dina framgångar. Detta för att du ska se att du tar dig mot ditt mål.

Det är ett antal saker som behöver göras på din resa. Det är som att slå i botten på en ketchupflaska, det kommer inget, det kommer inget och helst plötsligt kommer det allt på en gång! Så kommer det var när du söker efter ditt nya jobb också. Det händer inget eller lite och helt plötsligt händer det mycket.

Nu till det roliga på slutet. Glöm inte att FIRA att du har lyckats med ditt mål. Bjud dig på en spa-helg, ät något gott, köp det klädesplagget som du har velat göra länge – gör något för att berömma dig själv!

Tidigare publicerat i Affärsstaden 10 – 2017

[one_half last=”no”]

Mikael Laweby
Koching AB.

Mikael är utbildad och certifierad coach inom ICF, International Coach Federation. Han coachar chefer, medarbetare och de som funderar på sin egna karriärutveckling eller de som har omställning från sin nuvarande arbetsgivare.

[/one_half]
[one_half last=”yes”]
k_mlaweby
[/one_half]

 

 

Tillbaka till krönikor