You are currently viewing Dina starka svagheter

Dina starka svagheter

Du sitter på en anställningsintervju. Du har precis svarat på frågan “Vad är dina starka sidor?” Du hoppas nu att intervjuaren ska glömma den naturliga fortsättningen, men där kom den frågan “Vad är dina svagheter?” Trots att du visste att den frågan skulle komma, så har du inget bra svar, för vad är dina svagheter?

Jag brukar prata om medvetna saker, sådana jag är medveten om och som jag jobbar med. Det är de saker som du är medveten om som du kan känna till. Det du inte känner till kan du ju inte ta upp, eller hur?

Hur kan du vara medveten om dina svagheter/utvecklingsområden? Det kan vara saker som du själv har sett hos dig själv. Det kan även vara områden som någon/några har uppmärksammat dig på. Det kan vara nära/kära, eller kan komma från tidigare chefer eller kollegor.

Inför en intervju kan det vara extra bra att ta en funderare på vad dina svagheter är just för att åtminstone vara förberedd på frågan.

Om en svaghet skulle vara att du ogillar ostrukturerat arbetsmiljö för din del, hur skulle du vända det till en styrka?

“Jag tycker inte om när min arbetssituation är ostrukturerad. Det jag gör då är att få ordning och skapa struktur i mitt arbete. Jag tycker om att ha ordning och reda med det jag arbetar med”.

En svaghet som blev en styrka.

Tänk på att anpassa dina svar till arbetsgivarensönskemål om profil i jobbannonsen.

Sätt dig ner nu och fundera på dina svagheter. här får du en mall:

Svaghet           Vänd det till en styrka

1

2

3

Tänk på att det ska vara trovärdigt det du säger och du ska kunna leva upp till det när väl du har fått ditt nya jobb.

Så till nästa gång vi träffs; vilka är dina starka svagheter?

Tidigare publicerat i Affärsstaden 9 – 2017

[one_half last=”no”]

Mikael Laweby
Koching AB.

Mikael är utbildad och certifierad coach inom ICF, International Coach Federation. Han coachar chefer, medarbetare och de som funderar på sin egna karriärutveckling eller de som har omställning från sin nuvarande arbetsgivare.

[/one_half]
[one_half last=”yes”]
k_mlaweby
[/one_half]

 

 

Tillbaka till krönikor