Krönikor

kronikafront Ett elektriskt ljus i mörkret - Första dagen på kontoret efter semestern och mail och sociala medier är fulla med notiser om den accelererande globala uppvärmningen. Overshoot Day (dvs dagen då vi förbrukat jordens totala årskvot av naturresurser) inföll den 2 augusti, 11 dagar tidigare än för två år sedan. Fast det gäller ju på global nivå. Tittar vi på svenskarnas förbrukning av naturresurser så var Overshoot Day någon gång i mars… Årets globala kolbudget har vi nog använt upp för länge sedan.
kronikafront What´s In It For We? - Det finns två alternativa sätt att samverka: genom att samarbeta eller genom att använda makt. Det vanligaste sättet är användning av makt men enligt forskningen är det mest framgångsrika att samarbeta. Det framgår i David Frydlingers bok ”What´s In It For We” som handlar om partnerskap och hur vi ska agera för att samverka med andra organisationer så att de blir värdeskapande och långsiktigt konkurrenskraftiga. Det intressanta är att samarbete även leder till fler innovationer.
kronikafront Karriär – Varför då? - Man gör karriär och vill vidare i sin yrkesroll. Eller vill man? Vad är egentligen en karriär? Behöver man göra en karriär? Och pekar karriären uppåt, (karriär är detsamma som att som att man blir chef, kommer med i en ledningsgrupp, bli chef för andra chefer och man fortsätter vandra uppåt i organisationen)?
kronikafront Fokusera på ditt varumärke – DET LÖNAR SIG - Varumärkesfokuserade företag ökar sin lönsamhet. Ett starkt varumärke gör ditt företag mer attraktivt hos kunder och anställda. Men Rom bygges inte på en dag, och det gäller även varumärken, så börja bygga ditt varumärke redan idag!
kronikafront Old school marknadsföring fungerar – så här gör du! - Alla pratar om modern digital marknadsföring, jag också! Men fortfarande är mer än en miljon svenskar rätt så analoga. Vi är alla människor, oavsett digitalisering och sociala medier. Därför får vi inte glömma bort de gamla beprövade metoderna att synas på.
kronikafront Marknadsföring utan pengar – fem steg till framgång - Det behöver inte vara dyrt att marknadsföra sig. Här kommer bra råd i form av fem steg, som endast kräver din tid. Mycket nöje!
kronikafront Så lyckas du med Influencer Marketing - Intresset för Influencer Marketing har skjutit i höjden det senaste halvåret. Anledningen är att fler företag inser fördelarna med det. Vad är det för fördelar? Vad är Influencer Marketing? Hur gör man? Här får du svaren.
kronikafront Marknadsföringens ABC- det börjar med dig - Tänker du att marknadsföring är svårt? Tänk istället att det är lätt som en plätt. Knepet för att lyckas är att utgå från just dig, hålla det enkelt och praktiskt. Här får du min ABC guide till hur du kommer igång, hur jag själv tänker och gör i mitt arbete.