Du visar för närvarande Hackare hjälper Tekniska verken med smarta lösningar
Hackare hjälper Tekniska verken med smarta lösningar

Hackare hjälper Tekniska verken med smarta lösningar

I årets East Sweden Hack vill Tekniska verken tillsammans med sina kunder bidra med förbrukningsdata kring avfall, fjärrvärme, vatten och el.
– Vi ser stora möjligheter i att låta hackets alla kreativa och innovativa deltagare komma med nya lösningar kring hur produkter och tjänster kan skapa en resurseffektiv region. Det ligger bra i tiden eftersom vi just nu är mitt uppe i att utveckla vår digitala kommunikation med kunden, säger Magdalena Green, ansvarig för digitala och sociala medier på Tekniska verken.

För att möjliggöra det hela har runt hundra kunder bidragit med sin data till hacket. De så kallade Techkunderna får vara med i Tekniska verkens digitala utveckling genom att testa och tycka till om kommande digitala tjänster.

Årets hackaton vill visa de oändliga möjligheter som finns med uppkopplade och intelligenta prylar, ett fenomen som kallas Internet of Things, som inte stannar vid smarta klockor och 3D-glasögon.

Fakta:

  • East Sweden Hack arrangeras för fjärde året i rad.
  • Ett hackathon är en tävling där människor med blandade kompetenser skapar nya produkter och tjänster. Kreatörer, innovatörer och programmerare möts och skapar en plats för innovation, kreativitet och utveckling.
  • I årets hack deltar 20 lag från hela världen.
  • Deltagarna ska komma på lösningar på samhällsproblem som är kopplade till internet of things och till någon av de källor för öppen data som finns med på hacket: Spotify, SenionLab, Actia,Tekniska Verken, Linköpings kommun, Region Östergötland och Transportstyrelsen.
  • Lagen har 48 timmar på sig att få fram en fungerande produkt eller tjänst. Vinnaren får en resa till CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas.

Under lördagen den 3 september är hacket öppet för allmänheten.Även den som inte kan hacka är välkommen på seminarium och Geek Tours under lördagen för att se och höra vad som kan skapas under ett hackaton. Bland annat kommer Ashkan Fardost, forskare Uppsala universitet, prata om Internet of things och Fredrik Eriksson, Linköpings kommun, berätta om möjligheterna som finns med Öppna Data. Hela programmet finns här.
Barn och ungdomar mellan 7 och 17 år bjuds in till ett minihack.

Datum: 2-4 september 2016
Plats: CreActive, Mjärdevi Teknikringen 7, i Linköping.

 

Källa: www.tekniskaverken.se