You are currently viewing Och vinnarna är…
Från vänster: Christoffer Andersson, Jeanette Tretten, Maria Seraki, Jennifer Swärdh, Marcus Törnell och Car l Netz.
Foto: Landets fotografer Georgis Touma.

Och vinnarna är…

I slutet på april 2022 gick Företagargalan i Norrköping av stapeln. Tillställningen ägde rum i Värmekyrkan, och det kändes påtagligt att flesta verkade uppskatta att äntligen få mingla bland folk igen, i det utdöende ekot av pandemins hårda restriktioner. Tillställningen anordnas av Företagarna Norrköping och var den tredje ”fysiska” Företagargalan. Festen hade företagaren i fokus och tre värdiga vinnare korades, i varsin kategori: Årets företagare, Årets rookie och Årets unga företagare.

Det blev en rejäl fest och under kvällen bjuds det på en trerätters galamiddag, med god dryck, därtill. Det var riktigt bra drag under hela kvällen med storartad underhållning och bra musik. Le Crash sjöng och dansade av och till under hela kvällen och DJ Daniel Kulas stod för dansmusiken efter middagen. Den som höll ihop hela kvällen var galans konferencier – Henrik Johnsson, som gjorde ett toppenjobb. Förutom priser som delades ut, så fick vi bevittna hur Jennifer Swärdh mottog sitt gesällbrev inom frisöryrket.

Årets rookie 2022

Som en av huvudsponsorerna fick Affärsstaden äran att dela ut ett av priserna, och det blev självfallet det första i ordningen. Det blev vår egen chefredaktör Peter Nordlander som delade ut priset Årets rookie. Årets rookie korades till MWH of Sweden, och det var grundaren och entreprenören Maria Seraki som tog emot priset. (bild 1)

Motivering:
Årets rookie har på kort tid gjort sig ett namn på den nationella marknaden. Med mod, driv och ett stort entreprenörshjärta har företagaren utmanat den traditionella marknaden inom sin bransch även lyckats nå helt nya målgrupper med sin vara. En målgrupp som vill känna sig välklädd på jobbet, och kunna röra sig obehindrat. Precis som varumärket säger: Move and Work in Harmony. Årets rookie är MWH of Sweden!

Årets Företagare 2022

Kvällens finaste och kanske mest ärorika pris blev en riktig nagelbitare. Med tre starka nomineringar så måste juryn haft ett tufft jobb. Premiumpriset Årets företagare gick välförtjänt till Econova (läs mer om dem på sid 8 i Nr 5 2022). Utmärkelsen mottogs med stor glädje av Christoffer Andersson, Jeanette Tretten. (bild 3)

Motivering:
Vinnaren är en företagare i ett anrikt familjeföretag som möjliggör skapandet av en grön vardag och en hållbar utveckling för sina kunder, samarbetspartners och sin egen organisation. Man har gjort en väldigt lyckad generationsväxling, som nu drivit företaget framåt till nya höjder, där flera familjemedlemmar äger och driver utvecklingen. Idén bottnar i att återvinna och cirkulera det som finns i vår natur och även att driva denna utveckling framåt i hela branschen. Ett tydligt kundfokus med ständiga förbättringar, har under åren skapat en rad nya affärsidéer och verksamheter som gett företaget ett stadigt fäste bland annat pà den nordiska marknaden. Företagarna är en inspiration i staden och skapar en välmående arbetsplats för många Norrköpingsbor. För företagarna så är värdegrunder och ett inkluderande och gemensamt driv en nyckelfaktor och värderingarna ska göra det kul för alla anställda att gå till jobbet. Ägarteamet har även utvecklat flera systerverksamheter som även dessa bidrar till en mer hållbar värld. Vi inspireras av kraften efter en generationsväxling, ett jämställt ledarskap och hållbarhet i fokus.

Årets Unga Företagare 2022

Det var riktigt kul att se när de unga företagarana mottog sitt pris. Årets unga företagare gick till Beegleton, och priset mottogs av Carl Netz och Marcus Törnell. (bild 2)

Motivering:
I en hårt konkurrensutsatt bransch som ständigt kräver hög grad av innovation och att ständigt ligga i fronten, har företagarna brutit ny mark med visad omsorg av personaltillsättning, tillväxtsätt och samhällsbidragande insatser. Företagarna har i över 10 års tid visat en positiv och engagerad inställning till sitt företagande, som spridit sig i hela staden. Man har stadigt ökat både sin omsättning och antalet anställda, samtidigt som man tagit ansvar genom att kvalitetsmärka sitt miljöarbete. Med ett fantastiskt kundfokus, glädje och lyhördhet så visar företagarna hur en hälsosam affär inom marknad- och reklambranschen kan bedrivas. Årets unga företagare 2022 – Marcus Törnell och Carl Netz på Beegleton!

 

Text: Björn Lisinski
Foto: Landets fotografer Georgis Touma.

Tidigare publicerat i Affärsstaden #5 2022