You are currently viewing Pengaregn över Vadstena Sparbanks stipendiater
Undre raden från vänster: Bernd Beckmann, Upplev Vadstena, Pernilla Redin, Korpen, Kicki och Leif Roxvret, Slottsgården och Henrik Roshamn, Livsstil 2000. Övre raden från vänster: Eva Mattsson, bok om Vasarnas äventyr i Vadstena, Magnus Sjölin, Ekhagaryttarna, Johan Lindell, Whatstone Summer Session och Emma Lindahl, Hovet Föräldrakooperativ. Foto: Stefan Holgersson

Pengaregn över Vadstena Sparbanks stipendiater

Vadstena Sparbank är angelägen om att på olika sätt gynna bygdens utveckling. Genom sin ovationskommitté har sammanlagt 150 000 kronor nu delats ut som stipendier till åtta mottagare.

Istället för att samla pristagarna på ett ställe uppvaktades de i går, tisdag, var för sig med prischeckar. En av 2020 års pristagare är Korpen Vadstena. Verksamhetschefen Pernilla Redin är jublande glad:

– Fantastiskt med en bank som gör det möjligt att utveckla olika verksamheter i Vadstena. För Korpens del innebär bidragit att vi kan genomföra vår helt nya satsning, där vi vänder oss till personer med någon form av funktionsvariation. Vi vill bli en inkluderande verksamhet där alla platsar, och hjälpa barn, unga och vuxna att komma i gång och hitta glädje genom rörelse. Nu kan vi köpa in lämpliga träningsmaskiner.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut minst 100 000 kronor i stipendier, och i år var summan 150 000 kronor.

Vadstenabon Leif Karlsson, en av huvudmännen i ovationskommittén:

– Det kom väldigt många och bra ansökningar. Vi har valt ut dem som vi tycker vill göra en extraordinär insats. Vi försöker också sprida stipendierna i olika delar av kommunen och inom olika områden som idrott, kultur och sociala insatser. Det är otroligt värdefullt att ha en lokal bank som tänker i de här banorna och vill främja bygdens utveckling.

Källa: www.vadstenasparbank.se