You are currently viewing Årets Motalaföretag

Årets Motalaföretag

– På årets mässa kan du hitta allt från våffelproffs till plogexperter, berättar projektledare Maggan Hagman på Tillväxt Motala AB.

Till utmärkelsen Årets Motalaföretag utsågs Vimab AB.

I motiveringen sägs bland annat:

Företaget har med sin tekniska kompetens och kraftfulla arbete utvecklats till ett mycket stabilt bolag med framgångsrikt ekonomiskt resultat och är idag en av Motalas större arbetsgivare. Bara under 2017 anställdes 16 nya medarbetare för att möta ökad efterfrågan och planer på framtida expansion. För att säkra kompetensförsörjningen och upprätthålla kvalitén i branschen är bolaget aktivt inom olika utbildningar. Företaget är verksamt på fem olika platser i Sverige men har kvar sitt säte och huvudkontor i Motala vilket har bidragit till att stärka Motalas varumärke. Vimabs marknadsledande position, dess lokala historik och bidrag till Motalas näringsliv, samt en uttalad strategi att fortsätta satsa för framtiden, gör att vi med stor glädje tilldelar Vimab utmärkelsen Årets Motalaföretag.

IMG_1838Årets företagare i Motala 2018

Det var en glad och omtumlad Richard Jacobsson från familjeföretaget K-Entreprenad Mark som fick ta emot priset som Årets Motalaföretagare 2018. Christina Gyberg från Företagarna delade ut blommor och diplom och juryns motivering sammanfattas kort:

Årets Motalaföretagare är en person som målmedvetet och ansvarsfullt driver ett familjeföretag i tredje generationen. Teamkänsla, öppenhet och ömsesidig respekt för varandra och 100% nöjda kunder är företagets viktigaste kärnvärden.

Möt paralandslaget
För första gången någonsin kommer besökare också kunna vaccinera sig på mässan, det är utställaren Gotahälsan som erbjuder vaccination mot TBE på plats. För den sportintresserade kan man utmana paralandslaget i bordtennis i montern hos Rena Tak för att nämna några spännande inslag.

Mässan pågår i två dagar och under lördagen gästas Motala Expo av bröderna tillika journalisterna Niklas och Johan Orrenius.

Text och foto: Ewa Sjögren