You are currently viewing Vinnarna Motalagalan 2015
Foto Petter Blomberg

Vinnarna Motalagalan 2015

Årets marknadsförare i Motala, delas ut av Tillväxt Motala AB
Pappas pärlor
Han kommersialiserade en produkt som tidigare förknippats med barnlek. Från TV-soffan, musikscener, musikvideor och magasin har Johan skapat en helt egen marknad. Hans pärlplattefigurer livar dessutom upp hela Motala med en streetart som sprids brett och vitt på starkt upparbetade sociala kanaler.

Årets innovation, delas ut av Motala kommun
Exeo
Den gamla brandstationen i Motala har på ett innovativt sätt med klimatsmarta lösningar byggts om till en modern företagsby. Genom att återvinna värme från serverhall värms övriga lokaler upp på ett klimatsmart sätt. Förutom att arbeta för en bättre miljö ger Exeo genom sin företagsby möjlighet till att en mångfald av företag länkas samman. Detta ger upphov till intressanta nätverk, viktig social gemenskap och ökade möjligheter för tillväxt.

Årets turismpris, delas ut av Tillväxt Motala AB
Vätternrundan/Vätterntriathlon
En reseanledning av rang, känd för sin höga kvalité och servicenivå och som i somras bjöd både motalabor och besökare på ett storslaget jubileum. Ett firande som anstår ett internationellt varumärke som fyller 50! Genomförandet av ett succéartat VM I triathlon blev pricken över i:et efter flera veckors folkfest och cykel eufori i Motala. Vi glömmer aldrig den puls som Vätternrundan skapade i Motala city sommaren 2015.

Årets idrottsprestation, delas ut av Vätternrundan
Team Motala från BTK Väster
Teamet som är sammansatt med målet att ta medaljer på Paralympics i Rio 2016. På vägen mot Rio trillar medaljer från andra mästerskap in till de aktiva. SM och EM är tävlingar där våra pingishjältar redan har lyckats. Satsningen på teamet har också målsättningen att inspirera barn och ungdomar med funktionsnedsättning att börja spela pingis.

Årets Motalaförebild, delas ut av MVT
Thomas “Massi” Schön
Thomas “Massi” Schön har i många år slitit för att arrangera Bondebackarocken. “Massi” brinner för musiklivet och Bondebackarocken har varit ett uppskattat arrangemang för Motalaborna.

Årets mest engagerade företag, delas ut av Länsförsäkringar Östgöta
Östenssons
Hållbara Östenssons laddar med ny energi. Sedan starten för mer än 50 år sedan har Östenssons framgångar grundlagts i filosofin ”Mat och omtanke från trakten.” Stor del av maten kommer från lokala producenter. Den mesta av elen kommer från vindkraftverk på Östgötaslätten. Och distributionsbilarna drivs av 100% fossilfritt bränsle. Östenssons visar också ett aktivt samhällsansvar genom bidrag till både det lokala föreningslivet och nationella insamlingar.

Årets ekonomipris, delas ut av Handelsbanken Motala
Swedish Microwave
Swedish Microwave må vara en doldis lokal men är en världsaktör på sin marknad. 98% av bolagets omsättning finns på den internationella marknaden där företaget levererar microvågshuvud. Företaget sköter allt från utveckling till försäljning i huset och har 125 länder på kundlistan. Bolaget har alltid uppvisat stabila siffror, mycket god lönsamhet och en ytterst hög soliditet.

Företagarnas Hederspris, delas ut av Företagarna Motala & Vadstena
Berggrens källare
Företagarna Motala & Vadstena vill med denna utmärkelse premiera personer eller företag som utmärkt sig på ett enastående sätt, eller presterat något utöver det vanliga, och som för detta förtjänar uppmärksamhet och tid i rampljuset. Det kan vara ett företag som har gjort något riktigt bra för sin personal, en miljöinsats utan dess like, en raketstart eller att man på något sätt utmärkt sig på ett sätt som är värt att uppmärksamma, endast fantasin sätter gränser.
´
LRF:s Hederspris, delas ut av Lantbrukarnas Riksförbund
Grepstad Gård
Lantbrukarnas Riksförbund vill med denna utmärkelse premiera en företagare inom gröna näringar som på ett eller annat sätt utmärkt sig och för detta förtjänar heder och tid i rampljuset.

Källa: www.motala.se
Foto: Petter Blomberg