You are currently viewing Strålkastarna på unga entreprenörer i Norrköping
Strålkastarna på unga entreprenörer i Norrköping. Med på bilden från vänster: Emelie Rengart, Joachim Lindström, Filip Ummer, Gustav Gyllensten och Christoffer Sjögren.

Strålkastarna på unga entreprenörer i Norrköping

På kvällen tisdagen den 19 september arrangerades den årliga Unga entreprenörsgalan i Norrköping. Syftet med galan, som anordnas av kommunens näringslivsavdelning, är att lyfta fram unga företagare och deras innovationer.

Under kvällen delades fyra priser ut, ett av dem var det nyinstiftade priset Årets unga Let’s Create. Det tilldelades Gustav Gyllensten för hans företags hjälp till tusentals arbetssökande, nyanlända, långtidsarbetslösa och personer med fysiska eller psykiska hinder att hitta en tryggare vardag genom arbete eller vidareutbildning. Priset för Årets unga nykomling gick till Emelie Rengart, för hennes innovativa lösningar som gör livet enklare för framför allt barnfamiljer.

– Det är stort för mig att uppmärksammas på det här viset. Jag brinner för att hjälpa andra unga att våga starta och driva företag, och det som driver mig själv i min verksamhet är själva skapandet – att ta fram idéer och göra dem till en riktig produkt som andra uppskattar, säger Emelie Rengart.

Ytterligare två priser delades ut under galan. Årets företagare tilldelades Ideal of Sweden med Joachim Lindström och Filip Ummer, och Årets unga ambassadör blev i år Christoffer Sjögren. En av prisutdelarna var näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

– Jag känner en otrolig stolthet och ödmjukhet inför Norrköpings unga företagare och det är fantastiskt att få stå där och dela ut priser till de här extremt duktiga entreprenörerna som brinner för att utveckla Norrköping, säger Pontus Lindblom. Jag kan inte nog understryka vilken enorm bredd och kapacitet som finns här i Norrköping.

Motiveringar:

Årets unga ambassadör, Christoffer Sjögren: 
“Med en outtröttlig energi bygger han företag på företag och har under sitt 30-åriga liv gjort stordåd för Norrköping och många unga, drivna människor. Han har genom sitt engagemang kring entreprenörskap satt Norrköping på kartan och är själv en lysande ambassadör för både företagande och stolthet för staden. Därför är det en stor ära för oss att Norrköpings unga ambassadör är Christoffer Sjögren.”

Årets unga nykomling, Emelie Rengart:
“Priset för årets unga nykomling går till en person som trots sin unga ålder har en rad med starka innovationer bakom sig, smarta lösningar som gör livet enklare, kanske främst för barnfamiljer. Årets unga nykomling är en riktig driven profil som kan bidra till människor omkring sig genom sitt sätt att vara, tänka och gå sin egen väg. Som siktar högt, inspirerar och, som vi tror, har en ljus framtid framför sig. Årets unga nykomling är Emelie Rengar.”

Let’s create Norrköping, Gustav Gyllensten: 
“Priset för årets unga Let’s Create Norrköping går till en driven ung entreprenör från Norrköping. Under åren som gått har han och hans företag hjälpt över 1000 tals arbetssökande, nyanlända , långtidsarbetslösa, personer med fysiska och psykiska hinder att hitta en tryggare vardag via arbete eller vidare utbildning över hela Sverige men framförallt i Norrköping där allt startades. Samtidigt har han visat oss att det syns positivt i de ekonomiska resultaten genom att satsa på socialt företagande.

Vi blir inspirerade av personens sätt att tänka och sättet att driva företag i Norrköping och han är en förebild för andra. Därför är vår vinnare i Let’s createpriset 2017 Gustav Gyllensten”

Årets unga företag/are i Norrköping 2017, Ideal of Sweden – Joachim Lindström och Filip Ummer:
”För att kunna vinna priset till årets unga företagare krävs förutom att företagaren/na äger och driver företaget att de dessutom är förebilder och ledare för andra. Kreativitet och innovation tillsammans med lönsamhet och tillväxt bildar viktiga hörnstenar i priset. Alla dessa delar har årets vinnare verkligen visat framfötterna i. Med en tillväxt på över 300 procent per år och en resa från 50 miljoner förra året till en förväntad omsättning på 150 miljoner kronor i år, visar dessa företagare att de verkligen hittat rätt. Vi kan alla inspireras av två unga entreprenörer i från Norrköping som ställer sig upp och ogenerat berättar att de ska ha ett miljardbolag om 5 år.

Vi både önskar och hoppas på att de vill fortsätta växa här i vårt Norrköping där vi uppskattar dem väldigt mycket. Detta företag ligger verkligen i tiden med sina produkter och med en alltmer digitaliserad värld där design och funktion prioriteras ser vi inga hinder. För första gången sedan priset infördes i Norrköping har vi en vinnare som får priset två år i rad. Vinnaren är Ideal of Sweden med Joachim Lindström och Filip Ummer.”

Källa: www.norrkoping.se