You are currently viewing Sky Hotel Apartments går ihop med norska Frogner House Apartments och Bjørvika Apartments
Sky Hotel Apartments går ihop med norska Frogner House Apartments och Bjørvika Apartments

Sky Hotel Apartments går ihop med norska Frogner House Apartments och Bjørvika Apartments

Medan många andra företag upplever utmaningar relaterade till coronapandemin, fokuserar svenska Sky Hotel Apartments samt norska Frogner House Apartments och Bjørvika Apartments på ytterligare tillväxt genom att gå ihop.
Fusionen är ett resultat av Frogner House Apartments och Bjørvika Apartments förvärv av det svenska bolaget.

Idag erbjuder de tre företagen tillsammans 1300 lägenheter för uthyrning i Norge och Sverige. Det nya företaget har som mål att erbjuda 7 000 lägenheter, fördelat på 15 städer i Norden senast år 2025.

– Vi ser stora möjligheter för turistnäringen i Norden. Många resenärer vill ha en mer personlig upplevelse än traditionella hotell, samtidigt som de får den säkerhet och service det innebär att hyra från en professionell aktör.  Tillsammans har våra tre företag möjlighet att utveckla ett unikt erbjudande för resenärer i Norge och Sverige, säger tidigare delägare
i Sky Hotel Apartments, Mia Langborg Ziherl.

Erbjuder alternativ till hotell och privat uthyrning

Det nya företaget erbjuder ett alternativ till traditionellt hotellboende eller privat uthyrning via till exempel Airbnb. Valmöjligheterna kommer inkludera servicelägenheter som är anpassade för långtidshyra, lägenhetshotell i egna byggnader och exklusiva lägenheter med unika tjänster och erbjudanden till gästerna. Kundresan skall göras så enkel som möjligt för gästerna med hjälp av digitala lösningar.

Ny internationell trend bland resenärer

Pierre Wilhelm Puggaard, VD för Frogner House Apartments, säger att den växande efterfrågan på professionella lägenhetshotell är en del av en internationell trend, som nu börjar komma till Norden på allvar.

– För många är det viktigt att behålla känslan av ett hem när de reser. Vår erfarenhet av olika verksamhetsmodeller inom segmentet servicelägenheter och vårt läge kommer att stärka vår konkurrenskraft. Det finns stora synergier i vårt sätt att tänka och fungera på, och nu vill vi verkligen ha möjlighet att dra nytta av stordriftsfördelar.

– Vi arbetar nu aktivt med att etablera oss i fler städer och ser efter attraktiva hotellfastigheter som kan konverteras till lägenhetshotell och fastighets projekt i hela Norden, säger han.

Källa: www.skyhotelapartments.se