You are currently viewing Place Promotion nytt konsultbolag inom platsutveckling rekryterar
Place Promotion nytt konsultbolag inom platsutveckling rekryterar Margareta Hagman, berättar Joakim Ljungqvist. Foto: Mirjam Lindahl

Place Promotion nytt konsultbolag inom platsutveckling rekryterar

Nya bolaget, Place Promotion kommer att arbeta på uppdrag av- och tillsammans med offentliga organisationer, investerare och operatörer där efterfrågan bedöms finnas.

– Området är relativt nytt och det finns ett kunskapsbehov över vilka verktyg som behövs för att kunna ta ett helhetsgrepp över hur man dels kan attrahera investeringar, dels kan arbeta med att marknadsföra och utveckla en plats eller destination, säger Joakim Ljungqvist, vd och ägare till nya bolaget. Vi har lång praktisk erfarenhet inom området dels genom uppbyggnaden av lokala näringslivsbolaget Tillväxt Motala AB, prisbelönta lanseringen av platsvarumärket Motala, Östergötlands sjöstad och dels genom goda erfarenheter av investeringsfrämjande arbete.
Ordförande i bolaget blir Lars Samuelsson som jag har arbetat länge med tillsammans med sedan tidigare.

Bolaget rekryterar nu Margareta Hagman som ny marknadschef. Margareta har över 15 års erfarenhet av arbete med marknadsföring, media och varumärken och har lett flera prisbelönta projekt inom specialområdet platsmarknadsföring. Hon kommer även att under en övergångsperiod fortsätta med uppdrag för Tillväxt Motala AB.

– Är givetvis otroligt glad att få vara en del av Place Promotion. Det känns väldigt stimulerande att starta upp något helt nytt och vi är övertygade om att det finns en marknad för våra tjänster. Jag är också glad att få fortsätta arbeta ihop med Jocke, vi kompletterar varandra bra och bygger vårt arbete på samma värderingar och ambitioner. Samtidigt har det har varit angeläget för mig och bolaget att fortsätta att stödja Tillväxt Motala AB, som ligger oss båda varmt om hjärtat. Därför är jag glad för att jag under en övergångsperiod kan fortsätta arbeta i flera av bolagets stora projekt såsom exempelvis Motala Expo, om än i en annan roll.
Lokaliseringen för bolaget kommer att vara Kyrkogatan 8A i Motala och inom kort kommer man även presentera ett samarbete som bygger på skapandet av en helt ny kommunikationsbyrå med betoning på Östgötamarknaden. Formell invigning av lokalen kommer att ske på Alla Hjärtans Dag den 14 februari.

Källa: Place promotion

Foto: Mirjam Lindahl