You are currently viewing Nytt nätverk för kvinnliga entreprenörer prisas
– Helt underbart! Alla kvinnor i nätverket kommer att bli så glada för det här ovationspriset, säger Katrin Merzbach, initiativtagare till Kvinnliga entreprenörer i Vadstena. Prischecken på 25 000 kronor delades ut av Leif Karlsson från Vadstena Sparbanks ovationskommitté och vd Mikael Engdahl.

Nytt nätverk för kvinnliga entreprenörer prisas

Vadstena Sparbank är angelägen om att på olika sätt gynna bygdens utveckling. Genom sin ovationskommitté har sammanlagt 183 000 kronor nu delats ut som stipendier till åtta mottagare, däribland ett nystartat affärsnätverk för kvinnor.

Istället för att samla pristagarna på ett ställe uppvaktades de var för sig med prischeckar. En av 2022 års pristagare är nystartade nätverket Kvinnliga entreprenörer i Vadstena. Initiativtagaren och företagaren Katrin Merzbach är jublande glad över checken på 25 000 kronor.

– Helt underbart! Vi har på kort tid fått ihop ett 80-tal kvinnliga nätverkare i Vadstena. Alla kvinnor kommer att bli så glada för det här ovationspriset. Det innebär att vi kan förverkliga våra drömmar och genomföra gemensamma aktiviteter som föreläsningar och festligheter. Vi företagare jobbar väldigt hårt och många driver företag ensamma. Målet är att stödja varandra och träffas för utbyte och inspiration. Nätverket leder också till att vi gör fler affärer, säger Katrin Merzbach.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut minst 100 000 kronor i stipendier, och i år var summan 183 000 kronor. Förklaringen till den ojämna summan är 1 000 kronor gånger antal år för den 183-åriga banken.

Monica ”Momi” Rosén, en av huvudmännen i Vadstena Sparbank och representant i ovationskommittén:

– Vi fick många och bra ansökningar. Även om det varit svårt att välja, så var vi eniga när vi väl var klara. Vi har lagt ner ganska mycket jobb på att gå igenom och diskutera ansökningarna. Vi försöker sprida bidragen så brett som möjligt inom olika områden och verksamheter, för att främja utvecklingen i både stad och landsbygd över hela kommunen.

2022 års ovationspristagare:

Kafé på Skedet, Borghamn, får 40 000 kronor

Vadstena Saluhall 30 000 kronor

Washhouse Östergötland AB 30 000

Kvinnliga entreprenörer i Vadstena 25 000

Vadstena GIF 20 000

Ejnebergs Bistro 15 000

Vadstena Unga Teater 13 000

Vadstena Handel grill-VM 10 000

 Källa: www.vadstenasparbank.se