You are currently viewing Nordens största padelanläggning på gång – PDL Center Linköping
Nordens största padelanläggning på gång - PDL Center Linköping

Nordens största padelanläggning på gång – PDL Center Linköping

På PDL Center Linköping kommer det förutom helt nyrenoverade omklädningsrum att finnas en shop samt en reception med enklare förtäring. Lokalens storlek möjliggör för företag att förlägga padelevent här då så många som 44 st. spelare kan spela samtidigt.

Det kommer att erbjudas möjlighet till fasta abonnemangstider för både privatpersoner och företag, men även spontanbokning då vissa banor kommer att vara reserverade för just det. Detta för att kunna locka till sig nya spelare som idag inte provat på padel ännu så att sporten kan utvecklas och få ännu mer utövare. Under våren kommer det även att startas seriespel i olika divisioner för 2-mannalag. Målet är också att starta padelskola för både vuxna och barn/ungdomar.

PDL Center finns idag redan i sex andra städer, Stockholm (Frihamnen), Lund, Västervik, Göteborg, Hudiksvall och Östersund. Linköping blir den sjunde staden som får ett PDL Center och under våren 2018 planeras det för ytterligare fyra nya PDL Center runt om i Sverige. Sporten padel spås en lysande framtid mycket p.g.a. dess enkelhet att utföra och att det är en väldigt låg instegströskel för att få igång ett bra och givande spel. Padel är den just nu snabbast växande sporten i Sverige.

Padel spelas med två dubbelpar mot varandra på en plan som är totalt 10×20 meter där varje planhalva om 10×10 meter delas av med ett nät precis som i t.ex. tennis. Poängräkningen är identiskt med den poängräkning som används i just tennis.

– Jag har jobbat mycket med event tidigare och den här lokalen har stor potential för att skapa företagsevent säger hallchefen Micke Berggren.

Bakom denna satsning står PDL Group, där bl.a. Måns Zelmerlöv samt tennislegendaren Jonas Björkman ingår, samt de lokala sportprofilerna Magnus Johansson, Johan Bülow och Niclas Björklund samt Mattias Jildestad från Västervik. Platsansvarig/hallchef kommer Micke Berggren att vara som har ett förflutet inom eventbranschen på ActiPro Event.