You are currently viewing LINK Business Center  Linköpings nya landmärke har öppnat
LINK Business Center invigt. På bilden syns Simon Simon Helmér, VD Östsvenska Handelskammaren, Louise Lindh, VD Lundbergs Fastigheter, Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande Linköpings kommun och Linköpings näringslivsdirektör Louise Felldin.

LINK Business Center Linköpings nya landmärke har öppnat

På onsdagen invigde fastighetsägaren Lundbergs Fastigheter Linköpings nya landmärke LINK Business Center. Den vita, karaktäristiska byggnaden är ritad av Gert Wingårdh och är såväl en invändig som utvändig skönhet. Fastigheten om ca 13 000 kvm rymmer kontor, en inbjudande lobby för möten och mingel, en hörsal för både stora och små event samt ett nytt tillskott till stadens restaurangutbud.

För att göra verklighet av visionen att skapa en mötesplats för näringslivet i Linköping och regionen har byggnaden fyllts med en spännande mix av hyresgäster. En blandning av starka varumärken som ser värdet av den fysiska mötesplatsen och som vill vara med och bidra till LINK Business Center. Den officiella öppningsceremonin, där två länkar symboliskt kopplades ihop, genomfördes av Louise Lindh, VD Lundbergs Fastigheter, Simon Simon Helmér, VD Östsvenska Handelskammaren tillsammans med Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande Linköpings kommun och Linköpings näringslivsdirektör Louise Felldin.

– Det känns oerhört roligt att vi äntligen har invigt den här fantastiska byggnaden, säger Louise Lindh, VD Lundbergs Fastigheter. Vi vill och hoppas att LINK Business Center ska bli en plats där människor träffas, en mötesplats för samarbeten, affärer och kunskapsutbyten. Vi är väldigt glada och stolta över att vara med i utvecklingen av Linköping, avslutar Louise.

– LINK Business Center är ett viktigt symboliskt bevis på att Linköping utvecklas och växer över Stångån, säger Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande i Linköpings kommun. Framtidens Linköping skapar vi tillsammans och vi ser väldigt positivt på att Lundbergs Fastigheter vill vara med på den resan.

Lundbergs Fastigheter har de sista 10 åren investerat stort i Linköping och varit med och utvecklat så väl nya bostadsområden som handel- och kontorsfastigheter i stadskärnan. LINK Business Center omfattar en investering om ca 700 miljoner kronor och bygget har tagit 2,5 år.

– Just nu pågår en spännande utveckling i Linköping som vi vill vara en aktiv del av, säger Christian Claesson, regionchef öst Lundbergs Fastigheter. Ambitionen att stadskärnan ska växa över ån börjar bli verklighet. Med LINK Business Center skapar vi bredare utbud samt en ny mötesplats för näringslivet som vi tror kommer betyda mycket för stadens utveckling. Vi hoppas att LINK Business Center blir något som alla Linköpingsbor kan känna en stolthet över.

Östsvenska Handelskammaren och restaurangen ÖK Smak & Tak öppnar sina verksamheter under december. Övriga hyresgäster flyttar in 2022.

Källa: www.lundbergs.se