You are currently viewing Katscha och Hörsalsparken nominerade till arkitekturpris
Katscha och Hörsalsparken nominerade till arkitekturpris Fotograf/Källa Norrköpings kommun

Katscha och Hörsalsparken nominerade till arkitekturpris

Både Hörsalsparken och Katscha har tidigare vunnit pris. Hörsalsparken kammade 2015 hem Sienapriset för bästa landskapsarkitektur. Över Katscha har prisregnet fallit med Mipim-award och nu senast Sveriges arkitekters pris.

Hörsalsparken nyinvigdes våren 2015 efter att samhällsbyggnadsföretaget Tyréns omvandlat parken och skapat en oas som är en viktig del av kommunens stadsplaneringsstrategi om att bättre binda samman innerstadens olika delar med hjälp av intressanta platser och trivsamma stråk.

Katscha med ansvarig arkitekt Ingrid Reppen, Arkitektur + development och Kai Wartiainen, är ett lekfullt och unikt bostadshus mitt i Industrilandskapet som stod inflyttningsklart hösten 2015. Att två Norrköpingsobjekt återigen är nominerade till ett högt aktat arkitekturpris gör Norrköping till en ännu mer intressant stad att leva och bo i, men också att uppleva.
– Mies van der Rohe award-nomineringen är en bekräftelse på att vi är rätt ute. Att vår satsning på god arkitektur börjar ge ringar på vattnet, säger Karin Milles Beier.

Om priset Mies van der Rohe awards:
Priset är den Europeiska unionens pris som delas ut för samtida arkitektur. Mies van der Rohe award delas ut vartannat år. Inom Norden har priset bland annat delats ut till operahuset i Oslo samt Harpa – konserthuset i Reykjavik.

Källa: www.norrkoping.se