You are currently viewing Infrakulvert Vallastaden nominerad till Årets Bygge 2018
Bild: Infrakulvert Vallastaden kan bli Årets Bygge 2018

Infrakulvert Vallastaden nominerad till Årets Bygge 2018

Infrakulvert Vallastaden nominerad till Årets Bygge 2018

– Det är jättekul att ha vi blivit nominerade till Årets Bygge, eftersom infrakulverten verkligen är ett unikt bygge. Det var en utmaning att kliva in i ett så stort innovationsprojekt. Men genom ett mycket bra samarbete och engagemang, och bra kommunikation mellan alla affärsområden inom Tekniska verken och externa parter, som exempelvis byggherrarna, fungerade det över förväntan med samordningen. Vi hade många saker att ta hänsyn till under bygget gång, exempelvis var det så trångt enligt detaljplanen att ett traditionellt sätt att bygga ledningsinfrastrukturen inte skulle fungera. Vi hade aldrig kunnat göra det på vanligt sätt eftersom vi inte hade kunnat komma åt grejerna där sedan när husen väl var byggda. De skulle vara begravda för evigt. Kulverten har fått enorm uppmärksamhet vilket så klart är roligt, och nu håller vi tummarna för att den också vinner Årets Bygge, säger Anders Wiklund, projektledare på Tekniska verken i Linköping.

Årets Bygge utses årligen i ett samarbete av Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och vill visa goda exempel på det bästa byggsektorn presterar. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa som samhällsbyggandssektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Juryn gör en sammanvägd bedömning av kriterierna samverkan, teknik/innovationer, tid/kvalitet/budget, hållbarhet och säkerhet.

Tekniska verken nominerades även förra året till Åres Bygge för Lejonpannan, och vann utmärkelsen 2005 för Gärstadverket.

Källa: www.tekniskaverken.se

 

relaterat: läs vår artikel om Kulverten här. Den är tidigare publicerad i Affärsstaden nr 8 2017.