You are currently viewing Indentive och Invisense fortsätter samarbetet
Indentive och Invisense fortsätter samarbetet

Indentive och Invisense fortsätter samarbetet

InviSense har utvecklat en ny sorts mikrometertunna, trådlösa fuktsensorer som ska hjälpa byggföretag att upptäcka fuktskador. Metoden kan minska kostnader för bland annat fastighetsägare och försäkringsbolag och beräknas kunna leda till en kvalitetsförbättring i branschen samt minska människors oro över att bo i skadade hus.

Nu får Indentive i uppdrag att skapa en molntjänst där mätdata lagras samt visualiseringen av data som ska kunna läsas av med hjälp av en effektiv och lättanvänd handhållen skanner.

– Vi har spetskompetens inom molnbaserade system och visualisering så det här uppdraget passar oss utmärkt. InviSense uppfinningen visar verkligen vad ny teknik kan åstadkomma, säger Anders Visell, vd på Indentive.

Indentive har tidigare gjort uppdrag för InviSense. Framförallt är det kompetensen inom molntjänster som gör att företaget återkommer som kund.

– Indentive har den kompetens inom plattformsutveckling och visualisering som vi behöver. Vi uppskattar också deras nytänkande och kreativitet, säger Björn Garplind, vd på InviSense.

– Vi vet att intresset för produkten är stort i byggbranschen och vi har fått priser för den här tekniska innovationen. Det ger oss incitament och ekonomi att satsa på att utveckla sensorn och skapa den här molntjänsten för våra kunder, fortsätter Garplind.

Produkten beräknas lanseras under våren.

Källa: www.indentive.se