Fresks förvärvar XL BYGG Östergyllen
Fresks förvärvar XL BYGG Östergyllen

Fresks förvärvar XL BYGG Östergyllen

XL BYGG Östergyllen grundades 1949 och har en omsättning om ca 330 mkr fördelat på sex anläggningar i Linköping, Motala, Mjölby, Vadstena, Rimforsa och Åtvidaberg. Östergyllen har ett tydligt fokus mot proffskunder och är en ledande aktör i en attraktiv region med goda framtida tillväxtmöjligheter. Fresks och Östergyllen skapar tillsammans den klart ledande aktören inom XL BYGG med en proforma omsättning om ca 1 300 mkr och utmärkta förutsättningar för ökad lönsamhet genom fortsatt tillväxt och synergier. Förvärvet av Östergyllen är det andra förvärvet efter Litorina gick in som majoritetsägare i Fresks i februari och ett led i den fortsatta tillväxtresan för gruppen.

– Vi har på egen hand gått från en till sex anläggningar och nästan tredubblat omsättningen med förbättrat resultat. Vi har ett bra koncept med tydligt fokus på kunden, och det känns oerhört spännande att tillsammans med Fresks fortsätta växa och ständigt förbättra oss, säger VD Mattias Fahlén, XL BYGG Östergyllen.

– XL BYGG Östergyllen har genomfört en fantastisk tillväxtresa genom nya etableringar samt förvärv under god lönsamhet och är geografiskt placerat i en attraktiv region säger Leif Lindholm, VD på Fresks Group. Östergyllen blir därmed en ytterligare geografisk plattform i gruppen att driva tillväxt genom nya förvärv och etableringar framöver.

Fresks Group kommer med förvärvet av Östergyllen omsätta ca 1.3 miljarder kronor med ca 355 medarbetare och 21 anläggningar.

Förvärvet av Östergyllen är villkorat godkännande av konkurrensverket.

Fresks, grundat 1862 är en ledande svensk byggvarukedja i norra Sverige fokuserad mot proffssegmentet. Bolaget har 21 butiker under varumärket XL Bygg Fresks, XL BYGG Forsells, XL BYGG Östergyllen samt Gärdin & Persson. Fresks säljer högkvalitativa byggvaror med hög servicegrad till i huvudsak små och medelstora företag inom proffssegmentet. För mer information, se www.fresks.se

Källa: www.fresks.se