creActive Mjärdevi i final!
creactive

creActive Mjärdevi i final!

Nu har finalisterna inför “Inspiring Solutions” vid världskonferensen för science parks i Beijing den 22-25 september avslöjats. Och bland finalisterna finns mötesarenan creActive Mjärdevi som drivs av Mjärdevi Science Park AB.

– Vi är väldigt glada över att vara med bland finalisterna, säger Mjärdevi Science Parks VD Lena Miranda. creActive har ju under sina första två år utvecklas på ett fantastiskt sätt som mötesplats mellan innovativa företag och studenter. Årligen kommer över 30 000 personer hit för att använda lokalerna för möten, evenemang, föredrag, studier och mycket mera..

creActive Mjärdevi är en helt ny typ av mötesplats. Lokalerna i tre plan är utformade för att besökarna mer eller mindre ska tvingas att se varandra och därmed uppmuntras till att mötas över de osynliga gränser som människor annars gärna sätter upp.

– När man kommer in i creActive får man vara beredd på att bli sedd och att någon pratar med en, säger EvaMarie Törnström som är kommunikationschef på Mjärdevi Science Park AB. Studenter som är här och pluggar kommer i kontakt med företag redan under sin utbildning och företag kan på ett tidigt stadium knyta kontakter med blivande medarbetare.

creActive har öppet under kontorstid, (stängt nu under sommaren) och vem som helst kan kostnadsfritt komma till lokalerna för att plugga, arbeta eller delta i möten. Det går också bra att boka delar av lokalen för exempelvis evenemang eller föredrag.

– Till det innovativa hör att alla har råd att vara här genom att vi använder oss av Pay-What-You-Want (betala vad du vill), förklarar EvaMarie Törnström. På det sättet kan de som inte har några pengar (exempelvis studenter och nystartade företag) ha råd att använda lokalerna medan företag med mer pengar kan välja att betala mer och därmed inte bara få tillgång till en stimulerande mötesarena utan även bidra till studenters och start-ups utveckling.

IASP är International Association of Science Parks and Areas of Innovation.Varje år arrangeras en världskonferens och i år arrangeras den i Bejing den 22-25 september. Från Mjärdevi Science Park kommer VD Lena Miranda och ordförande Helena Balthammar att delta.

Här är en länk till finalisterna inför Inspiring Solutions 2015.

Källa: www.mjardevi.se