Även i sommar kan man flyga till Visby under Almedalsveckan från Linköping City Airport. Almedalsveckan pågår från söndagen den 1 juli till söndagen den 8 juli och Almedalsflyget kommer att flyga till Visby från 1 juli till torsdagen den 5 juli med en till tre avgångar per dag. Nytt för i år är att man kommer erbjuda en extra avgång på söndagen 1 juli, vilket möjliggör att man kan resa över dagen till Gotland även den första Almedalsdagen.

För femte året i rad kommer regionens företrädare att få möjlighet att ta en daglig pendel till Visby under Almedalsveckan. Det är företaget Tadema AB som erbjuder regionens näringsliv, politiker och tjänstemän och privatpersoner att på ett enkelt sätt resa till Visby. I år kommer flyget att gå fem dagar med start söndagen den 1 juli. Totalt genomförs 15 turer till och från Visby under veckan och flera dagar har dubbla, eller tredubbla turer. Almedalen har under flera år varit en viktig mötesplats för regionens näringsliv och politiska organisationer. Förra årets flyg uppskattades stort av regionens näringsliv, politiker och andra som hade ett engagemang under Almedalsveckan .

– Bristen på boende under Almedalsveckan och i övrigt ganska besvärliga resvägar till och från Visby gör att vi ser att denna rutt är populär och efterfrågad, säger Thomas Sjölander, vd på Tadema AB som driver och arrangerar Almedalsflyget.

Tidtabellen är lagd så att det är möjligt att flyga över dagen under samtliga dagar söndag-torsdag. Flygtiden är inte mer än 30 minuter.

Även detta år så är det Saab AB som tillhandahåller flygkapacitet med ett Saab 2000.

Källa: www.almedalsflyget.se 

Foto: Anna Zvereva