You are currently viewing Affärsstaden presenterar nomineringar till Tappra barngalan

Affärsstaden presenterar nomineringar till Tappra barngalan

Även i år är Affärsstaden stolta sponsorer till Tappra Barn och galan fredagen den 10 november.

Under kvällen uppmärksammar Tappra Barn och galans guldpartners företag, föreningar och privatpersoner som på olika sätt engagerat sig för ett mera hållbart samhälle! Samtidigt som vi gemensamt samlar in pengar till barn i Linköping som har det tufft.

Affärsstaden har valt kategorin ”årets nykomling” då vi genom vårt redaktionella ofta arbete kommer i kontakt med företag som burit på en idé, sett den växa för att så småningom bli en etablerad produkt.

Kriterier till ”årets nykomling”

Årets nykomling är ett företag som på något sätt tagit klivet ur anonymiteten, som kanske lämnat startup-fasen, etablerat sig och gått ut brett på marknaden. Ett företag som genom hårt och målinriktat arbete fått sin produkt att märkas, accepteras och mottas av inte bara närstående entusiaster utan även av kunder och i vissa fall även av investerare.

Affärsstaden har i kategorin årets nykomling nominerat följande:

Seapattern

När vattent lämnar kraftstationen så tänker de flesta att det har gjort sin nytta, men så tänker inte Seapattern. De nyttjar vattenflödet efter vattenkraftsstationer och maximerar elproduktionen av reglerbar förnybar energi. Seapattern har förstås mött både utmaningar och framgångar, men passionen för att bidra till en hållbarare energiframtid har alltid varit deras drivkraft.

Arboair

Allt började med bonden Bosse och hur granbarkborren förstöde hans skog. Med drönare och satelliter kan Arboair scanna och analysera skogsområden på ett sätt som Bosse inte har en chans att göra. Genom att sprida deep tech lösningar till de som arbetar med skogen är Arboair med och skapar förutsättningar för den skog som kommande generationer kommer att ärva.

Nano textile solutions

Tanken på kläder som kan ändra storlek till perfekt passform känns nog fortfarande som helt otrolig för de flesta, men inte för Sam Issa och Nano Textile Solutions.  Tänk dig en produkt som tillverkas med multi-storlekar och kan växla mellan olika storlekar. Att det desutom kommer innebära en förändring på systemnivå och samtidigt vara bra för vår planet gör det extra intressant.

I senaste numret av Affärsstaden kan du läsa om de nominerade i alla kategorier.

Läs om de nominerade här

 

Mer info om galan om hittar du här https://www.tapprabarn.se/tapprabarngalan