You are currently viewing Femårigt samarbete fortsätter blomstra

Femårigt samarbete fortsätter blomstra

Camilla och Peters samarbete startade i och med att Affärsstaden såg dagens ljus för fem år sedan.
– Jag blev kontaktad av Peter Lindgren, annonssäljare på dåvarande LKPG Magazine, berättar Peter. Tidningens framtid var lite oviss, och jag fick frågan om att tillsammans med några andra se om vi kunde ta över.
Själv var Peter precis vid ett vägskäl i arbetslivet efter att han och hans fru sålt den familjeverksamhet de drivit under många år och lockades av tanken att göra något nytt, samtidigt som han hade svårt att se sig själv som en ”vanlig anställd”.
– Med bakgrund som ljudtekniker på Sveriges Radio hade jag en viss inblick i vad redaktionsarbetet innebar och kände att det här var ett spännande uppdrag, så jag blev nyfiken.

»Den både inspirerar och visar upp en unik och oerhört spännande region, där allt från små start-ups till stora internationella bolag växer«

Att driva en tidning med samma innehåll som LKPG Magazine var aldrig aktuellt. Hus- och heminredning, nöje och handel fanns det redan en uppsjö av tidningar om, så tanken gick mot näringslivet och där föddes Affärsstaden, ett magasin för regionens näringsliv.
– Vår drivkraft var redan från början att vara en positiv röst i regionen och berätta om lokala företag, drivna entreprenörer, spännande event och intressanta personer med anknytning till vårt utgivningsområde, säger Peter. Vi vill lyfta fram allt det goda som händer. Det finns så många inspirerande historier att berätta, faktiskt en för varje företagare, och det vill vi ta vara på och förmedla vidare.

Camilla säger att det var välkommet med en tidning som vände sig till affärsresenärerna, flygplatsens viktigaste kundsegment. Hon blir ofta kontaktad av annonssäljare från de stora Stockholmsbaserade dagstidningarna, men eftersom det är här resenärerna finns är det självklart att också annonsera här. Och Affärsstaden utgör en utmärkt budskapsbärare.
– Den både inspirerar och visar upp en unik och oerhört spännande region, där allt från små start-ups till stora internationella bolag växer och där kluster och samarbeten gror ur Science Parks och universitet.

Både Peter och Camilla är överens om att det svåraste med att vara entreprenör är att välja när man ska tacka nej. Att välja sina samarbeten med omsorg, och vara noga med var och i vilka sammanhang man syns är otroligt viktigt och kan vara skillnaden mellan misslyckande och framgång. När man står för samma värden och arbetar med kvalitet så gagnar det båda parter, menar de och tycker sig ha hittat just ett sådant samarbete med varandra.
– Camilla, som är en berest globetrotter, skriver sedan en tid tillbaka även en resekrönika i varje nummer, berättar Peter, och betonar att blandningen i varje nummer är viktig. Krönikor och kåserier tillsammans med personporträtt, företagsreportage och kortare notiser om händelser i affärslivet.

Vi kompletterar också utgivningen av papperstidningen med pressreleaser och kortare notiser på webben och på facebooksidan, även om vi i först hand inte är en nyhetsförmedlare.
– Jag måste säga att vi har ett ovanligt nära samarbete, säger Camilla. Det handlar inte bara om att sälja och köpa annonser, utan vi brinner båda för att skapa positiva nyheter och goda spiraler i den region som vi är verksamma i. Och vi räknar med att framöver samarrangera after work- eller frukostsammankomster på flygplatsen med föreläsningar eller möten med någon av de omslagsprofiler som medverkat i tidningen. Det första tillfället blir senare i vår och kommer förhoppningsvis ge mersmak och följas av flera tillfällen.
Båda menar de att det blir en extra bonus när man också kan skapa mervärde för kunder och läsare, bereda utrymme för nätverkande och möjlighet till goda samtal som kan leda till nya samarbeten.
– Det är en önskan som vi hoppas ska kunna bära frukt i regionens affärsliv, avslutar de.

 

TEXT: Mirjam Lindahl
FOTO: Mirjam Lindahl