You are currently viewing En passion med blyerts, kritor, penslar och olja

En passion med blyerts, kritor, penslar och olja

Det hela började 2012, när Marie målade foton tagna i samband med en konsert.

På scenen stod gruppen Takida. Porträtten av bandet blev senare en utställning som ägde rum i Takidas hemort Ånge. Utställningen gick bra och förfrågningar om uppdrag började strömma in. Jag har alltid älskat att måla och idén om att göra det på heltid väcktes.

Skulle jag lyckas med detta insåg jag att jag var tvungen att säga upp mig från mitt heltidsjobb som massör. Så blev också fallet, det skulle senare visa sig vara ett riktigt genidrag. Därefter startade Marie företaget och målade porträttbeställningar samt sina egna inspirationsmålningar.  2013 lanserades så den nya hemsidan: akerlundkonst.se.

När lanseringen var klar dröjde det inte länge förrän  ett galleri på Manhattan hörde av sig. De hade hittat mig via nätet och ville att jag skulle medverka på en utställning hos dem. Nästa gång var det Art Expo som gärna ville ha med mina tavlor, via ett galleri i Karlifonien. En omtumlande tid minns Marie, som också har en väldigt stark flygrädsla. Självklart var jag tvungen att tacka ja.

Sagt och gjort, trots rädslan tog Marie planet över atlanten.  Det visade sig vara ett lyckat drag, då inspirationsmålningarna föll den amerikanska publiken i smaken.

Efter det har beställningarna avlöst varandra porträtt, företagsjobb och egna inspirationsmålningar blandas med utställningar i Paris, New York, Miami, Schweiz, Österrike mfl. Dessutom årets kulturstependiat i Finspångs Kommun 2015, samt ett internationellt konstnärspris i Rom.

Källa: www.nyforetagarcentrum.se/finspang

Tidigare publicerat i Affärsstaden 1 – 2016