Sveriges bästa bettingsajter för 2020

Den 1 januari 2019 genomfördes en stor reglering av den svenska spelmarknaden. En ny lag trädde i kraft, som satte krav på svensk licens hos spelbolagen för att kunna erbjuda spel till svenska spelare. Regleringen betydde, bland annat, mer skattepengar till staten från spelbolagen, större säkerhet för spelarna och högre krav på spelbolagen för att motverka spelmissbruk.

Flera spelbolag rök redan när de inte beviljades licens vid årsskiftet. Vissa spelbolag har fått sina licenser indragna i efterhand, medan andra fått behålla sina licenser, men åkt på miljonbelopp i böter. 

Största spelbolagen bäst 

När vi summerar året kan vi enkelt konstatera att det är de nyare spelbolagen som fått det allra tuffast med att hantera de hårdare kraven. Ninja Casino, en av de största succésajterna de senaste åren, åkte på den värsta smällen, när de fick licensen indragen redan i juni för otillåten marknadsföring och slappt system för att motverka penningtvätt.

Stadigast på marken har de största spelbolagen stått. Enligt Bettingkollens topplista över Sveriges bästa bettingsajter för 2020 har de tre bästa spelbolagen en medelålder på 14,6 år. Äldst är störst, och störst är bäst, helt enkelt.

  1. Unibet – “Unibet är ett av Sveriges mest välkända spelbolag. Med ett bra utbud av spel, hjälpsam support och hög användarvänlighet är de ett av de bästa spelbolagen på marknaden. Passar perfekt för dig som är ny eller bara har spelat på Svenska spel innan.”

 

  1. Bet365 – “Bet365 är världens ledande spelbolag och ligger i framkant gällande det mesta i sin produkt. När spelbolagen klev in online i början på 2000-talet var Bet365 snabba med att investera rejält i sin plattform, framförallt gällande livebetting. Det gav Bet365 ett stort försprång och även om många andra spelbolag har närmat sig Bet365 är det fortfarande världens främsta spelbolag med marknadens klart bästa produkt.”

 

  1. LeoVegas – “LeoVegas är beviset på att man snabbt kan bli en stark aktör inom betting. Efter att man lanserade sin sportsbook 2016 tog det inte lång tid innan många lärde sig att uppskatta vad de erböjd. Det största plusset är användarvänligheten, både genom funktioner som att spela utan konto eller swishbetalning, men också navigationen i mobilen. LeoVegas har en genomgående stark produkt.”

Enligt topprankingen för bästa nya bettingsidor tar William Hill, Speedybet och Hajper plats på pallen – i den ordningen.