You are currently viewing Skydd för dina fötter på sommaren – arbetssandaler

Skydd för dina fötter på sommaren – arbetssandaler

Att arbeta i ordentliga skor är något av det viktigaste man kan göra. Egentligen gäller det för all typ av arbete. Men det finns viss typ av arbete där det är viktigare än annars, vi pratar förstås som på byggarbetsplatser. När sommaren närmar sig är det många som går i tankar om att renovera både hemma och i sommarstugan och det en del inte tänker på är att även detta är en byggarbetsplats. Med svettiga fötter kan det vara lätt att man bara kliver i bekväma sandaler som helst, men det gäller att arbeta i säkra arbetssandaler även i under hobbyrenoveringar. 

Engelbert Strauss skyddande arbetssandaler för sommaren är A och O om man tänker att man ska arbeta i varma förhållanden i sommar. När värmen gassar på och svettiga fötter är ett faktum är det många som kastar arbetsskorna och kliver i ett par vanliga sandaler. Men precis som man anpassar ens kläder efter arbete måste även skorna vara det, även under sommaren. Därför är arbetssandaler ett sätt att få både skyddande men luftiga skor som ändå har stötskydd och metatarsalskydd. 

För vilka material används för att tillverka arbetssandaler? Är något som många undrar och svaret är såklart att detta är olika beroende på vilken specifik sko man är ute efter. Men många arbetssandaler är uppbyggda så att dessa ska vara både halkfria och inkluderar bekväma metatarsalskydd och stötskydd. 

Varför arbetssandaler i stället för arbetsskor? 

Men vilka är fördelarna med arbetssandaler jämfört med arbetsskor på sommaren? De främsta fördelarna handlar helt enkelt som att man både får säkerheten som ett par arbetsskor har men samtidigt får luftiga fötter. För med svettiga fötter kan vanliga arbetsskor ofta bli ett allt för varmt alternativ till sommarens byggen. Det kan göra att skor som vanligtvis är bekväma plötsligt känns obekväma och har man inte ett par arbetssandaler i närheten kanske man börjar ögna på de där vanliga sandalerna som totalt saknar både metatarsalskydd, stötskydd och de skydd som helt enkelt krävs vid arbete på byggarbetsplatser.

Så vill man vara säker på att få en behaglig upplevelse av att arbeta i sommar, oavsett om det är ute eller inne så ska man helt enkelt sätta arbetsskorna på hyllan och plocka fram arbetssandalerna. På så sätt vet man att man slipper svettiga fötter och obehagligt varma skor men samtidigt är garanterad säkerhet om det skulle vara så att man tillexempel råkar tappa någonting under arbetets gång.