Utsikt Bredband och BoreNet har kommit överens om att Utsikt köper BoreNets fibernät. Fibernätet började byggas 2003 och finns idag i Borensberg, Österstad, Fornåsa, Klockrike och på landsbygden i de södra delarna av Motala kommun. BoreNet kommer att fortsätta med sin verksamhet som Internetoperatör och att leverera radiolösningar till kunder i regionen.

Utsikt och BoreNet har samarbetat sedan 2004, BoreNet erbjuder bland annat internettjänster via Utsikts öppna stadsnät.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha gjort den här affären med BoreNet. Utsikt Bredband kommer att fortsätta utbyggnaden av fibernät i regionen, med erbjudande om anslutning till Utsikts öppna stadsnät där det finns ett brett utbud av tjänster, säger Jörgen Svärdh, vd för Utsikt Bredband.

– Vi har byggt upp fibernätet under snart 15 års tid och vill nu fokusera på vår verksamhet som internetoperatör. För oss var det viktigt att sälja till ett regionalt företag som vill utveckla verksamheten och vara en långsiktig ägare till nätet. Det har också varit viktigt att hitta en ny ägare som är bra för våra befintliga kunder, säger Esbjörn Johansson, vd för BoreNet.

– Tekniska verken i Linköping och Mjölby-Svartådalen Energi som äger Utsikt Bredband, är glada över den här affären och det är en väldigt viktig signal till våra kunder att vi fortsätter investera i fibernätet i regionen, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken-koncernen.

Källa: www.tekniskaverken.se