Under många år har Helmut Kuhn och Walter Elfinger drivit restaurang Albatross på Linköping City Airport. Nu avslutar de sin verksamhet och restaurangen byggs om under sommaren. Det är välkända krögare från Göta Hotell som tar över.

Med de bästa råvarorna och stor yrkeskunskap hos Helmut och Walter med personal, har man drivit restaurang Albatross med den äran. Deras raggmunk, bratwurst med tysk senap och inte minst deras Västerlösa-schnitzel har lockat gäster från hela Linköping med omnejd. Helmut och Walter har nu valt att sälja sin restaurang och det är den välkända trion Ann-Catrin Måbäck samt Karin och Fredrik Eklund som tar över. De tre drev under 14 år anrika Göta Hotell i Borensberg, som under flera år rankades som Östergötlands bästa restaurang enligt White Guide. En hel del nytt kommer att hända i och med ägarbytet vad gäller inredning och menyupplägg. Luncherna kommer att präglas av ett hållbart och medvetet tänk vad gäller råvaror där stort fokus kommer att ligga på grönsaksbuffén och ett minimerat svinn på lunchrätterna. Möjlighet att hålla förbokade affärsmöten i en privat miljö med serverad lunch lever kvar och ambitionen är att länets bästa affärslunch kommer att serveras på flygplatsen.

– Vi är mycket glada att få hit så välrenommerade krögare, en bra restaurang är vital för en levande flygplats.  Det passar bra att det sker nu när vi inne i ännu ett expansivt skede när KLM ytterligare ökar sin trafik hos oss, säger Camilla Lejon, vd på Linköping City Airport.

Flygplatsterminalen ägs och driftas av Sankt Kors Fastigheter som står för ombyggnationen av restaurangen.

Källa: www.linkopingcityairport.se