Microsoft köper Linköpingsföretaget Simplygon, ett ledande företag inom optimering av 3D. Förvärvet är en viktig pusselbit i Microsofts vision och strategi för att tillgängliggöra 3D för alla skriver Microsoft, en strategi som introducerades i samband med Windows 10 Creators Update i oktober 2016.

Microsoft köper Simplygon.

Med Windows 10 Creators Update, Paint 3D och vår online-community Remix3D.com är Microsofts ambition att skapa nya möjligheter för människor att vara kreativa och skapa. Microsoft förstärker sin position inom 3D genom att göra det enklare att fånga, skapa och dela i 3D tack vare kombinationen av Simplygons kompetens och innovativa teknik.

Simplygon utvecklas av Donya Labs AB, ett privatägt företag baserat i Linköping. Donya grundades 2006 med målsättningen att optimera hanteringen av 3D-grafik. Idag är Simplygon ett av de mest framstående alternativen för automatisk 3D-optimering i spelmotorer och ett verktyg som hjälper kreatörer och användare som arbetar med 3D att optimera sitt arbete.

Simplygons ledninggrupp med Matt Connors, vd, Ulrik Lindahl, grundare och CTO, och Koshi Hamedi, medgrundare, för med sig värdefull kunskap om 3D-optimering. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna teamet till Microsoft.

källa: http://news.microsoft.com/sv-se