Linköpings kommun, Citysamverkan och Fastighetsägarna i city erbjuder besökare till Linköpings city fritt wifi. Nätet som kallas Linköping WiFi tas i drift i samband med att Musikhjälpen drar i gång på Stora torget.

Wifi-nätet är till för personer som är på tillfälligt besök i city för att exempelvis handla, gå på café/restaurang eller för att vistas i någon av stadens centrala parker. Det kommer vara enkelt att koppla upp sin mobil, surfplatta eller dator mot nätet. Ingen användarregistrering eller inloggning krävs utan det räcker med att godkänna användarvillkoren och börja surfa.

Däremot finns det vissa begränsningar i surfhastighet och hur stor surfpott som en användare får tilldelad. När surfpotten är uppnådd går surfhastigheten ner på samma sätt som för mobilabonnemangen.

– Fastighetsägarna i City satsar på staden, säger Fredrik Holmgren, ordförande för Fastighetsägarna i Linköping. Tillsammans erbjuder vi fritt wifi till stadens besökare och gör därmed city än mer attraktivt. Samarbetet med Linköpings kommun och Utsikt Bredband har skapat en bra lösning och vi hoppas alla besökare kommer uppskatta fri internetåtkomst. Inledningsvis kommer wifi-nätet att kunna användas på Stora torget, Trädgårdstorget, Lilla torget och i St Larsparken. Under vintern och våren sker därefter en successiv utbyggnad i kringliggande handelsstråk och de centrala parkerna. Linköpings kommun bekostar de delar av wifi-nätet som kommer att finnas i de centrala parkerna, medan fastighetsföretagen bekostar de delar som omfattar handelsområdet runt torgen och kringliggande stråk.

Utsikt Bredband AB tillhandahåller wifi-nätet som en tjänst och ansvarar för installation, drift och underhåll. Det är möjligt för andra aktörer att gå med i samarbetet och göra nätet tillgängligt i andra delar av kommunen.

 

Källa: www.linkoping.se