Emma Johansson är entreprenörskapslärare vid Fria Läroverken i Linköping. Nu har hon tagit hem titeln Årets Entreprenörskapslärare i Linköping 2017, som delas ut av Linköpings kommun.

Emma Årets lärare i entreprenörskap i Linköping

– Entreprenörskap i skolan ger fler chansen att se företagande som ett framtida karriärval. Utan engagerade lärare faller hela idén. Därför tycker vi det är viktigt att lyfta någon lärare som utmärkt sig under året med detta pris, säger Erik Åqvist på Näringsliv och Tillväxt inom Linköpings kommun.

Utmärkelsen delas ut av Linköpings kommun en gång per år, denna gång vid TUFF-seminariet som hölls 5 oktober under Linköpings Näringslivsmässa.

Motiveringen för att utse Emma Johansson som Årets entreprenörskapslärare 2017 lyder:

”Läraren har ett gediget och härligt engagemang för entreprenörskap i skolan. Läraren antar utmaningar och är både entreprenöriell och kreativ i sin undervisning. Årets Entreprenörskapslärare i Linköpings kommun ser möjligheter och får genom sin undervisning i UF-företagande sina elever att växa i sitt klassrum.”

Viktig roll

Entreprenörskapslärare har en mycket viktig roll i att coacha eleverna till att våga testa sina idéer och tro på sig själva.

– Jag är chockad, hedrad och glad, säger Emma Johansson. Det betyder så mycket för mina elever att vi kan ge dem möjlighet att driva UF företag under sin studietid.

Hon berättar målande och entusiastiskt om elever som efter UF-året sagt att de nu ser sig själva som framtida entreprenörer.

– Att genom undervisningen få eleven att själv upptäcka nya intressen och sidor hos sig själv är fantastiskt. Jag är så stolt över priset men att se eleverna växa är ändå min största belöning, säger Emma Johansson.

 

Bild: Erik Åqvist, näringslivsstrateg på Linköpings kommun och pristagaren Emma Johansson. Foto: Karl-Göran Zahedi Fougstedt

Källa:www.linkoping.se